Očajna Barselona izgubila u Valensiji poslije 12 godina, promjena trenera pogoršala situaciju - Vijesti.me
LA LIGA

Očajna Barselona izgubila u Valensiji poslije 12 godina, promjena trenera pogoršala situaciju

Katalonci su, nakon što su se provukli protiv Granade u prvenstvu (1:0) i Ibice u Kupu (2:1), izgubili od prvog ozbiljnijeg protivnika - Valensija je slavila na "Mestalji" sa 2:0

Maksi Gomes nakon drugog gola, nevjerica Pikea i De Jonga
Maksi Gomes nakon drugog gola, nevjerica Pikea i De Jonga (Foto: AP)

Barselona Kikea Setijena je mnogo slabija od Barselone koju je ostavio Ernesto Valverde.

Katalonci su, nakon što su se provukli protiv Granade u prvenstvu (1:0) i Ibice u Kupu (2:1), izgubili od prvog ozbiljnijeg protivnika - Valensija je slavila na "Mestalji" sa 2:0, poslije punih 12 godina.

Čak je i to prihvatljiv poraz, jer je ubjedljivo najbolji pojedinac meča bio Mark Andre ter Štegen, koji je u prvom poluvremenu, prije primljenog gola, imao pet sjajnih odbrana, među kojima i penal Maksiju Gomesu u 12. minutu.

I pored neuporedivo bolje igre, Valensija je povela uz malo sreće, jer je lopta nakon udarca Gomesa zakačila Albu i završila u golu.


Ulaskom Vidala gosti su postali nešto agresivniji i opasniji, ali je Valensija držala meč pod kontrolom, da bi Gomes u 77. minutu lijepo plasirao loptu sa 13-14 metara i ovjerio veliki trijumf.


Real sada ima sjajnu situaciju da preuzme lidersku poziciju - ima isti broj bodova kao Barselona, a u nedjelju gostuje Valjadolidu.


Vidi sve komentare