Partizan uvjeren da može do revanša na „Old trafordu”

Pažnju privlači utakmica na “Old Trafordu”, gdje Partizan želi da pokaže da nije slučajno parirao “đavolima” u Beogradu, kada su “crno-bijeli” oštećeni od španskog sudije Estrade za dva penala, od kojih je drugi bio očigledan - odbrana rukom Brendona Vilijamsa. Tako je utakmicu odlučio gol Marsijala sa penala napravljenog baš nad Vilijmsom
2011 pregleda 1 komentar(a)
Lingard i Urošević na prvom meču u Beogradu, Foto: AP
Lingard i Urošević na prvom meču u Beogradu, Foto: AP

Remijem Vitorije Gimaraeš i Arsenala 1:1, otvoreno je 4. kolo Lige Evrope. Arsenal je poveo golom Mustafija u 80. a nakon sjajnih makazica Brazilca Duartea u prvom minutu nadokande, domaća ekipa je propustila dvije velike šanse da se revanšira “tobdžijama” za poraz na “Emirejtsu” (3:2). Danas će biti odigrane još 23 utakmice.

Pažnju privlači utakmica na “Old Trafordu”, gdje Partizan želi da pokaže da nije slučajno parirao “đavolima” u Beogradu, kada su “crno-bijeli” oštećeni od španskog sudije Estrade za dva penala, od kojih je drugi bio očigledan - odbrana rukom Brendona Vilijamsa. Tako je utakmicu odlučio gol Marsijala sa penala napravljenog baš nad Vilijmsom.

Grafika
Grafika(Foto: Graphic News)

- Partizan je odlična ekipa, ali biće nam lakše nego u Beogradu. Oni će se braniti, i samo treba da obratimo pažnju na nekoliko brzih igrača u kontri. Naš cilj je pobjeda, kako bismo prebrinuli brige o plasmanu u nokaut fazu LIge Evrope - kazao je Brazilac Fred. Junajted je lider grupe L, sa sedam bodova, AZ ima pet, a Partizan četiri.

- U prvih 20-ak minuta u Beogradu smo bili malo impresionirani imenom rivala, a sad već znamo sa čime ćemo se suočiti i očekujem bolju reakciju od početka. Važno je da izdržimo početni pritisak i uz nešto bolju igru nego u Beogradu možemo postići i više od gola. Ukoliko i na stadionu rivala odigramo dobro, znaćemo da je ekipa na pravom putu - rekao je Savo Milošević, trener Partizana. Među 20 igrača Partizana koji su otputovali na kultni “Old Traford” su i crnogorski reprezentativci Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić. I Adam Marušić bi tebalo da bude u sastavu Lacija, koji je u nezavidnoj poziciji pred utakmicu sa Seltikom. Laciju je pobjeda imperativ, nakon što je oba gostovanja izgubio preokretom - Seltiku 2:1 i prethodno Klužu identičnim rezultatom. Lacio mora da ponovi igre iz Sertije A, u posljednje tri utakmice kako bi izborio proljeće u Evropi.

Za razliku od Marušića, Aleksandar Boljević će zbog povrede mišića propustiti revanš Ajntrahtu u Liježu. Boljević je bio asistent za Standard u porazu u Frankfurtu (2:1). U toj grupi F, Arsenal je lider sa 10 bodova, Ajntraht ima šest, a Standard tri. Gimaraeš je juče osvojio prvi bod.

Bonus video: