Pobjede Čelzija, Liverpula, Totenhema i Arsenala

Gol i crveni karton Fernanda Toresa u pobjedi Čelzija nad Svonsijem (4:1). Arsenal i Totenhem bez problema sa igračem više
0 komentar(a)
Tores, Foto: Beta/AP
Tores, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.09.2011. 17:31h

Nakon pobjede Mančester sitija nad Evertonom, a uoči okršaja Mančester junajteda sa Stoukom, svi favoriti su bez greške odradili posao u Premijer ligi - pobjede su, naime, zabilježili Arsenal, Čelzi, Liverpul i Totenhem.

Najubjedljiviji je bio Čelzi, koji je u pobjedi nad Svonsijem 4:1 dobio Didijea Drogbu (golom se vratio nakon povrede), ali i izgubio Fernanda Toresa makar za sljedeći meč. Španac je, naime, golom u 29. minutu pokazao da polako izlazi iz krize, a crvenim kartonom u 39. da još uvijek nije smiren. Kontakt sa Gouerom bio je minimalan, ali je start bio sa dvije noge i sudija Doson bio je nemilosrdan.

"From hero to zero" (od heroja do nule), opisao je BBC Toresovih 39 minuta.

I sa igračem manje, Čelzi nije propustio priliku da napuni mrežu mrežu prvog velškog tima u istoriji Premijer lige. Navijači su bili na nogama u četvrtom minutu sudijske nadoknade, kada je Didije Drogba golom obilježio povratak na teren nakon teškog sudara sa golmanom Noriča Rudijem i povrede glave još u prvom kolu.

"Drago mi je što sam ostao živ", prokomentarisao je Drogba uoči današnjeg meča.

Arsenal, za razliku od Čelzija, nije imao igrača manje, već igrača više, što je iskoristio da se poigra sa Boltonom u drugom poluvremenu i zabilježi tek drugu pobjedu u šestom kolu. Dva gola postigao je Van Persi, ukupno 100 u Premijer ligi do sada.

Arsen Venger, međutim, nije sa osmjehom otišao u svlačionicu, pošto se Teo Volkot uhvatio za nogu samo minut pošto je selektor Engleske Fabio Kapelo napustio ložu stadiona "Emirejts". Još se ne zna koliko je povreda opasna, ali je jasno da je krilo Arsenala pod znakom pitanja za meč Crne Gore i Engleske 7. oktobra u Podgorici.

I Totenhem je imao igrača više na gostovanju Viganu, ali je posao završio dok su snage na terenu bile izjednačene. Van der Vart u 3. i Geret Bejl u 23. donijeli su "sparsima" treću uzastopnu pobjedu.

Rezultati

Arsenal - Bolton 3:0

Van Persi 46, 71, Song 89.

Čelzi - Svonsi 4:1

Tores 29, Ramireš 36, 76, Drogba 90+4 - Vilijams 86.

Liverpul - Vulverhempton 2:1

Džonson, 11 (autogol), Suares 38 - Flečer 49.

Vigan - Totenhem 1:2

Dijame 50 - Van der Vart 3, Bejl 23.

Njukasl - Blekburn 3:1

Ba 27, 30, 54 - Hojlet 37.

Vest Bromvič - Fulam 0:0

Mančester siti - Everton 2:0

Baloteli 68, Milner 89.

Bonus video: