Poketino: Skoro da smo zaplakali kada smo čuli himnu Lige šampiona

0 komentar(a)
Poketino, Foto: Reuters
Poketino, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2016. 20:13h

Trener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je danas da razlog poraza njegove ekipe od Monaka nije to što je utakmica igrana na Vembliju i dodao da je prije početka utakmice skoro zaplakao kada je čuo himnu Lige šampiona.

Fudbaleri Totenhema izgubili su u srijedu od Monaka sa 1:2, u prvom kolu Lige šampiona. Utakmica je odigrana na Vembliju pošto se Totenhemov stadion Vajt Hart Lejn renovira. Totenhem će ove sezone igrati na Vembliju sve utakmice u evropskim takmičenjima.

"Ponekad morate da objasnite realnost, a realnost je teško objasniti. Igrači su se suočili sa realnošću, ali i ja. Nisam znao kako da ih motivišem za utakmicu u srijedu. Dijelimo odgovornost, ali to ne smije da se ponovi... Čekali smo šest godina, a poslije prvih 45 minuta utakmice ne možete da odete u svlačionicu sa takvim osjećajem", rekao je Poketino, prenijeli su britanski mediji.

Oko 90.000 navijača gledalo je u srijedu utakmicu na Vembliju, što je klupski rekord Totenhema.

"Ispred nas je bilo 90.000 ljudi, koji su željeli da igramo. Atmosfera je bila nevjerovatna. Skoro da smo zaplakali kada smo čuli himnu Lige šampiona, to je ostvarenje sna. Nema izgovora, Vembli nije bio problem, teren nije bio problem, mi smo bili problem i moramo da budemo kritični prema sebi", rekao je on.

Monako je poveo u 15. minutu golom Bernarda Silve, a vođstvo je duplirao Tomas Lemar u 31. minutu. Jedini gol za Totenhem postigao je Tobi Aldervireld u 45. minutu.

"Na kraju smo bili mnogo bolji od Monaka, ali ako protivniku daš poklon kakav smo mi dali, teško je vratiti se i ostvariti dobar rezultat", rekao je Poketino.

Totenhem će u drugom kolu Lige šampiona gostovati CSKA.

Bonus video: