Prometno pod Goricom: Stoiljković potpisao, stiže Đurić, Holanđanin se vraća

Sa Đurićem, Stoiljkovićem, kao i Milošem Mijićem, koji već nosi dres Budućnosti, "plavi" su sa trojicom igrača iz Srbije, zbog čega su se zahvalili Holanđaninu Lumuu
2473 pregleda 1 komentar(a)
Đorđe Đurić u dresu Čukaričkog
Đorđe Đurić u dresu Čukaričkog

Zimski prelazni rok zvanično je počeo juče, a za Budućnost je vjerovatno već završen.

Potpisom jednoipogodišnjeg ugovora sa krlinim vezistom Inđije Dušanom Stoiljkovićem, dogovorom pozajmice iz Čukaričkog štopera Đorđa Đurića, ali i rastankom sa Holanđaninom Džeronom Lumuom Podgoričani su kompletirali tim za proljećnu polusezonu.

Prethodno, Budućnost je angažovala desnog beka Rudara Perišu Pešukića, vezistu Miloša Raičkovića, koji se povrijedio čim se vratio iz Malezije, kao i napadača iz Petrovca Aleksandra Vujačića.

Stoiljković igra na poziciji ofanzivnog veznog, ili krila, a u minulih sedam dana zadovoljio je ukuse stručnog štaba "plavih".

Odlaskom Vladana Adžića u Koreju Podgoričanima je bio potreban štoper, a to su riješili dovođenjem Uroša Đurića na pozajmicu iz Čukaričkog.

Đurić je dobro poznat crnogorskoj fudbalskoj javnosti, jer je tri sezone, od 2013. do 2016, nosio dres Rudara.

Sa Đurićem, Stoiljkovićem, kao i Milošem Mijićem, koji već nosi dres Budućnosti, "plavi" su sa trojicom igrača iz Srbije već ispunili "kvotu" stranaca koji mogu u istom trenutku mogu da se nađu na terenu.

Zato je otpala mogućnost angažovanja Džerona Lumua, nekadašnjeg kadetskog prvaka Evrope sa Holandijom i nekada velike nade evropskog fudbala.

Lumu, za koga su se prije šest godina interesovali Mančester junajted i Arsenal, boravio je u Podgorici minulu sedmicu, ali se vraća kući bez ugovora.

Budućnost je četvrta na polusezoni, sa sedam bodova manje od vodeće Sutjeske, a plasirala se u polufinale Kupa.

Bonus video: