Radonjić: Neiskusni smo

"U ovom trenutku i dalje nismo svjesni. Bogdanović je napravio veliku grešku, koja nas je možda koštala meča, jer je to jedan od bitnijih igrača za našu ekipu", kaže Radonjić
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2014. 11:58h

Nakon poraza od Željezničara i neviđeno naivnog poteza Dejana Bogdanovića (počupao Bučana za kosu), koji je možda i odlučio putnika u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, trener Cetinjana Mojaš Radonjić kaže da je njegov tim ispustio veliku šansu.

"U ovom trenutku i dalje nismo svjesni. Bogdanović je napravio veliku grešku, koja nas je možda koštala meča, jer je to jedan od bitnijih igrača za našu ekipu. Imali smo veliku šansu koju nismo iskoristili i sada nema nazad. I da smo igrali sa slabijom ekipom, pa kada dobijete crveni karton praktično na početku meča (u 11. minutu), protivnici stvaraju konstantno višak na terenu", kaže Radonjić.

Iskusni trener poručuje da ne može da bude na strani svog igrača, navodeći da greška ne može da se ispravi.

"Trebalo je imati više koncentracije u tom trenutku. Mi jesmo neiskusnan i mlad tim, ali Bogdanović je morao da razmišlja o posljedicama. Počupao je igrača za kosu, a sudija je bio na 20 centimentara od njega. Sada je kasno pričati o tome, ne možemo ispraviti taj potez i nastavljamo dalje. Ja znam da se on kaje i da bi želio da se iskupi".

Kako bosanski mediji kažu, ovo je jedna od najslabijih ekipa Željezničara u posljednjih nekoliko godina, pa zbog toga Radonjić iskazuje žal za propuštenom šansom.

"Znam da mečevi u Evropi nose određeni teret, ali ponavljam da se mora razmišljati. Ko zna šta bi se desilo da nismo dobili crveni karton tako rano. Kako igrati 80 minuta bez bitnog igrača? Logično je bilo da se povučemo, morali smo to da uradimo, pa da tražimo šansu iz kontre", zaključio je Radonjić.

I tako se nakon „samo” dva meča završava saga Lovćena u Evropi. Puleni Mojaša Radonjića su se borili, ali izgleda ne dovoljno i nisu uspjeli da sačuvanu mrežu u Sarajevu krunišu prolazom protiv ekipe koja možda i nije bolja od njih. Zato ostaje nedoumica - šta bi se desilo da se nije dogodio detalj iz 11. minuta...

Bonus video: