Rakojević: Linfild ima preko 100 trofeja, takav klub mora da se poštuje

Sutjeska sjutra u 20.15 pod Goricom, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, igra protiv šampiona Sjeverne Irske
3885 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.08.2019. 19:39h

Sutjeska sjutra u 20.15 na stadionu pod Goricom protiv Linfilda igra prvi meč prvog kola 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nikšićani imaju dobru šansu da ponove uspjeh Zete iz 2012. godine i plasiraju se u plej-of rundu, dođu na samo stepenicu od grupne faze drugog po rejtingu evropskog takmičenja, ali su svjesni da ih ne očekuje baš jednostavan zadatak protiv jednog od najtrofejnih klubova na svijetu.

Linfild, osnovan prije 133 godine, osvojio je, naime, čak 53 titule prvaka Sjeverne Irske, 43 puta je trijumfovao u Kupu, 47 u Superkupu...

I samo taj podatak - poziva na respekt, upozorava crnogorskog šampiona...

"Igramo protiv rivala kojeg maksimalno poštujemo, koji je navikao da osvaja trofeje u domaćem prvenstvu, jer ih ima preko sto. To će nam biti dovoljan motiv da ovom dvomeču pristupimo kako treba, da ne razmišljamo na način da su oni nešto lošiji od ekipa sa kojma smo do sada igrali", kazao je Rakojević.

Sutjeska je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisala Slovan iz Bratislave, da bi u 2. rundi bila slabija od kiparskog APOELA.

Nikšićani su sada u novom takmičenju - kvalifikacijama za Ligu Evrope, prvi put su u poziciji da su favoriti protiv nekog rivala, barem blagi, ali moraju da budu jako, jako oprezni...

"Gledali smo ih, analizirali. U pitanju je ekipa koja igra ostrvskim stilom, sa puno napada preko krila i centaršuteva. Tako i postižu golove, osvaju prostor. U pitanju je drugačiji stil od onog sa kojim smo se suočili do sada. Sistem koji mi imamo može da nam donese prevagu na određenim djelovima terena", kazao je Rakojević.

Napadač Božo Marković ima upalu pluća i neće biti spreman za Ostrvljane, očekuje se da ga u prvoj postavi zamijeni Bojan Božović.

Vezista Branislav Janković pričao je o paklenom ritmu koji Nikšićane čaka u avgustu, na domaćem i evropskom "frontu" - odigrali su jedan, čeka ih još minimum sedam utakmica...

"Često u posljednje vrijeme pričamo o tome. Ako hoćemo da se približimo evropskom fudbalu i evropskom standardu, onda nema opravdanja i moramo to da odrađujemo kako treba", istakao je Janković.

Ukoliko eliminišu Linfild, Nikšićani bi u plej-of rundi kvalifikacija za ligu Evrope mogli opet da zaigraju sa APOEL-om, što bi zaista bio raritet.

Bolji iz dvomeča Sutjeska - Linfild sastaće se sa poraženim iz duela APOEL - Karabag.

"Ne razmišljamo o tome. Sve što nas trenutno interesuje je Linfild", kazao je Janković.

Meč pod Goricom počinje sjutra 20.15 časova.

Cijene ulaznica iznose pet eura (zapadna tribina) i tri eura (istok i jug).

Iz Sutjeske su saopštili da je organizovan autobuski prevoz za navijače iz Nikšića, a polazak je u 18.30 sati sa stadiona kraj Bistrice.

Bonus video: