Reakcije na žrijeb LŠ: Solskjer se sjeća magične noći, Klop i Gvardiola oprezni

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 9. i 10. aprila, revanši sedam dana kasnije
1093 pregleda 1 komentar(a)
Solskjer slavi gol na Nou kampu 1999., Foto: Reuters
Solskjer slavi gol na Nou kampu 1999., Foto: Reuters

U Nionu je danas obavljen žrijeb parova četvrtfinala i polufinala Lige šampiona.

Druga eliminaciona runda ne donosi nijedan veliki derbi, a najbolje je prošao Liverpul, koji je izvukao Porto.

Liverpul je dobio najpoželjnijeg rivala, ako se učesnik četvrtfinala Lige šampiona, uopšte može nazvati tako.

Od osam ekipa koje su u završnici Porto je, ipak, jedini klasični autsajder. To se vidjelo i prošle godine, kada je Liverpul u osmini finala slavio 5:0 na Enfildu, a revanš završen bez golova.

"Igrali smo prošle sezonu jednu čudnu utakmicu. Dobili smo 5:0, ali smo se uvjerili u kvalitet i karakter Porta. Moglo je da bude drugačije. Nisam imao poželjnog protivnika, nije to bio Porto. Samo sam čekao ishod žrijeba, jer znam da ćemo morati da budemo na 100 posto, ko god nam je rival", kazao je Klop.

Dva meča sa najvećim istorijskim predznakom igraće Mančester junajted i Barselona. Dva giganta su igrala dva puta u finalu, 2009. i 2011. godine, oba puta je slavila Barsa, na krilima Lea Mesija.

Aleks Ferguson je katalonski tim nazvao najboljim svih vremena, Ole Gunar Solskjer i njegovi momci ponovo će imati težak posao. Pokazali su, međutim, protiv Pari sen Žermena da imaju petlju da se suprotstave favoritu.

Biće to emotivan povratak za Solskjera na “Nou kamp”, stadion na kome je 1999. godine postigao gol za pobjedu Junajteda u finalu Lige šampiona protiv Bajerna.

"Imam lijepa sjećanja na Barselonu, to je najlepša noć u mojoj karijeri. ali prošlo je mnogo vremena od tada. Znamo ko je Barselona, ali pokušaćemo da budemo na najvećem nivou. Junajted je klub koji uživa u ovakvim mečevima", kazao je Solskjer.

Pobjednici mečeva Liverpul – Porto i Barsa – Junajted sastaće se u polufinalu.

Juventus i Ajaks takođe imaju slavnu prošlost u međusobnim duelima. Igrali su dva finala – 1973. i 1996. Ajaks je slavio prije 46, a Juve prije 23 godine.

Prvak Italije je iskusniji i kvalitetniji, ali Ajaks opet ima generaciju koja može mnogo. Osjetio je to Real u osmini finala.

"Igramo protiv tima koji je u formi, protiv dinamične ekipe, napadačke... Čekaju nas dva meča žestokog inteziteta, ali vjerujemo u sebe. Vjerujemo da navijačima možemo da priredimo još magičnih noći", rekao je Leonardo Bonući.

Pobjednik tog duela igraće sa jednim engleskim timom, jer je žrijeb spojio Mančester siti i Totenhem.

Sitiju pripada uloga favorita, ali tako ne misli Pep Gvardiola.

"Veliko poštovanje imam prema Totenhemu. Šanse su 50-50", rekao je trener Sitija.

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 9. i 10. aprila, revanši sedam dana kasnije.

Termini polufinala su 30. april/1.maj odnosno 7/8. maj.

Finale je 1. juna u Madridu na Vanda Metropolitano stadionu.

Bonus video: