Rodžers dobio otkaz, Klop stiže?

"Iako je ovo teška sezona, vjerujemo da nam ova odluka daje najbolju šansu da uspijemo na terenu. Potraga za novim menadžerom je u toku i nadamo se da ćemo nekog postaviti u vrlo kratkom roku", piše u saopštenju Liverpula
6 komentar(a)
Brendan Rodžers, Foto: Reuters
Brendan Rodžers, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2015. 17:59h

Jedva izboreni remi u Mersisajd derbiju je bio oproštaj Brendana Rodžersa od klupe Liverpula.

Upravi velikana sa "Enfild rouda" je dojadilo da čeka da tim konačno počne da igra kako može, pa je uručila otkaz menadžeru iz Sjeverne Irske.

"Iako je ovo teška sezona, vjerujemo da nam ova odluka daje najbolju šansu da uspijemo na terenu. Potraga za novim menadžerom je u toku i nadamo se da ćemo nekog postaviti u vrlo kratkom roku", stoji u saopštenju Liverpula.

Engleski mediji su odmah nakon remija sa Evertonom (1:1) objavili da je Rodžers prošlost, a budućnost "Enfilda" Jirgen Klop, koji je navodno dogovorio detalje trogodišnjeg ugovora.

Rodžers je trenersku karijeru počeo u Redingu, a 2004. je na nagovor Žozea Murinja postao šef omladinske škole Čelsija.

Vodio je i rezervni tim londonskog kluba, da bi 24. novembra 2008. postao menadžer Votforda.

Potom je predvodio Reding, ali je otišao nakon svega šest mjeseci i ubrzo preuzeo Svonsi. Velški klub je uveo u Premijer ligu i postizao odlične rezultate, da bi u ljeto 2012. preuzeo Liverpul.

U sezoni 2013/2014. mu je izmakla titula i navijači su mislili da će je konačno ugrabiti naredne godine, ali su rezultati postajali sve gori i gori... Zbog toga je otkaz bio neminovnost.

Bonus video: