Rudar protiv Lovćena i tradicije

"Rudar na svakom terenu mora da pokazuje da ga interesuju samo golovi, pobjede i bodovi, bez obzira koji tim se nalazi na suprotnoj strani" kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara
0 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.10.2011. 21:38h

Da Cetinjani početkom avgusta, u prvom prvenstvenom kolu, pod Golubinjom, nisu bili tako nadahnuti, a da su ih Pljevljaci shvatili možda malo ozbiljnije, Rudar bi se sa dva, tada izgubljena boda (utakmica završena 1:1), sada sam, a ne u društvu Budućnosti, šepurio na vrhu prvoligaške tabele.

Ovako, uoči sjutrašnjeg revanša na “Obilića poljani”, „rudarima“ ostaje da se maksimalno koncentrišu i domaćinu, s kamatom, vrate dug.

Može li ekipa Dragana Radojičića do novog trijumfa na gostovanjima? Trijumfa koji bi ih, u najgorem slučaju, zadržao gdje se trenutno nalazi. Može, smatraju u klubu, ali samo ako se na terenu demonstrira nesporni višak kvaliteta u odnosu na rivala i još jednom potvrdi dobra forma skoro svih prvotimaca.

U suprotnom, neprijatna iznenađenja su uvijek moguća, tim prije što je i Lovćen polako počeo da „diže glavu“ (prvi trijumf u prvenstvu, nad Sutjeskom, prošle nedjelje).

"Oni su i u Pljevljima bili bliži pobjedi, tradicionalno nam ne odgovaraju, bodovi su im neophodni za bijeg sa začelja, što dovoljno govori o težini zadatka koji nas čeka. Uz to, trgli su se iz letargije, stigli do prve „trojke“ i to baš pred duel sa nama, što dodatno komplikuje posao. Međutim, Rudar na svakom terenu mora da pokazuje da ga interesuju samo golovi, pobjede i bodovi, bez obzira koji tim se nalazi na suprotnoj strani.

To je moja fudbalska filozofija koju sam prenio na igrače i koju su oni, bez problema, prihvatili. Dakle, ni utakmica na Cetinju se neće razlikovati. Bodovi su nam potrebni i učinićemo sve da do njih dođemo. Ako smo mogli slaviti na vrućem terenu u Tuzima, zašto da to ne ponovimo na cetinjskom. Domaćina uvažavamo, znamo da zaslužuje bolje mjesto na tabeli od trenutnog, da ima nekoliko sjajnih igrača, ali sam i siguran da je kvalitet na našoj strani i da će ga sjutra biti upravo toliko, koliko je dovoljno za još jedno slavlje" kaže strateg pljevaljskog prvoligaša.

Lovćen se ne plaši

Cetinjani su u prethodnom kolu konačno dočekali prvu pobjedu u prvenstvu (savladali Sutjesku), ali je protiv Rudara zadatak neuporedivo teži. Fudbaleri Lovćena, ipak, ne strepe od favorita.

"Napokon smo slavili, a samopouzdanje je sada veće. No, u rezultatskom smislu nijesmo napravili ništa posebno. Sada nam stiže Rudar, ali to je najmanje bitno, jer moramo da se mičemo sa dna tabele" kazao je Dejan Bogdanović, kapiten Lovćena.

Mladi reprezentativac Crne Gore svjestan je, ipak, da je sjutrašnji okršaj veliki test za njega i saigrače...

"Rudar je najkompletnija ekipa - tu mislim na fudbalski kvalitet, ali i na činjenicu da su njihovi igrači pokazali da su jaki i kao ličnosti. I mi, međutim, imamo svoje kvalitete, možda ne u toj mjeri kao oni u fudbalskom pogledu, ali imaćemo srce i upornost. I motiv je veliki, on takođe treba da nas nosi" zaključio je Bogdanović.

Lovćen – Rudar

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 13.30 časova.

Lovćen (4-2-3-1): Bajković - Mirković, Radunović, Vujović, Ćetković - A. Pejaković, Kaluđerović - Stevović, Radović, Bogdanović - Jablan.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović – M. Jovanović, Nestorović, Alić, Adžić – Brnović, Vlahović, Igumanović – I. Jovanović, Ivanović – Stojanović.

Bonus video: