Rudaru neophodni bodovi protiv Mladosti

Mladost se, jednostavno, mora napasti, ako bude znanja i sreće, i pobijediti, što bi baš „leglo“ uoči serije znatno težih mečeva od dosadašnjih.
58 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2012. 10:59h

Da je po rezultatima iz prethodnih sezona, Mladost bi se čak mogla nazvati i starom pljevaljskom mušterijom, bez obzira na to da li se utakmice igrale pod Golubinjom ili na Starom aerodromu.

Ovog puta, situacija je nešto drugačija. „Rudari“ nisu tako moćni, s druge strane sastav Miodraga Vukotića nikad jači, što današnjem duelu dodjeljuje epitet poprilično neizvjesnog.

Međutim, uzmicanja nema, najavljuju iz tabora Rudara, iako danima i sedmicama muku muče sa siromašnim igračkim kadrom, nedostatkom špiceva i ne baš sjajnom finansijskom situacijom.

Mladost se, jednostavno, mora napasti, ako bude znanja i sreće, i pobijediti, što bi baš „leglo“ uoči serije znatno težih mečeva od dosadašnjih.

"Prijala bi nova trojka, tu nema dileme. Samo je pitanje kako do nje doći protiv tako kvalitetne ekipe kakvi su Podgoričani. Nije to više ona Mladost koju smo bez većih problema pobjeđivali. Pojačali su se, vrlo su nezgodni, uigrani, raznovrsni u napadu, opasni iz kontri. Uostalom, to potvrđuju i brojem osvojenih bodova do sada. Mi, opet, nikako da se kompletiramo. Uvijek neko fali, stalno se nekako „krpimo“ na treninzima, ali što je najvažnije, dobro radimo".

"Bilo je žestokog ritma u protekle dvije sedmice, posebno smo obratili pažnju na ofanzivne varijante, nakon povrede vraća nam se i Ivanović, pa vjerujem da će to već danas donijeti odgovarajući rezultat. Kada se sve sabere, možda nismo apsolutni favoriti, ali blagi, svakako jesmo. Nadam se da ćemo na terenu opravdati tu ulogu i ostvariti trijumf, pa makar i minimalan", kaže pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Mirko Marić.

Mladost je apsolutni hit početka sezone u Prvoj ligi, pogotovo nakon epskog remija sa Budućnosti u prethodnom kolu (1:1).

Jedini neuspjeh ekipa Miodraga Vukotića doživjela je na posljednjem gostovanju Čeliku (3:0), ali su u Mladosti ubijeđeni u drugačiji ishod sa Rudarom u Pljevljima.

"Tačno je da je tradicija u međusobnim utakmicama na strani Rudara, koji i tradicionalno igra dobro. Ove godine smatram da su, suočeni sa odlaskom nekolicine fudbalera, malo izgubili na kvalitetu, i tražićemo šansu za trijumf. To pogotovo, jer Mladost nikada nije bila jača, naročito na sredini terena i u dosadašnjim utakmicama smo pokazali da imamo kvalitet da se ravnopravno nadmećemo sa svima".

"Izgubili smo ubjedljivo od Čelika, ali bez pet, šest prvotimaca, a ova pauza u šampionatu učinila je da se oporave povrijeđeni igrači i put Pljevalja idemo sa svim igračima, osim golmana Prelevića koji je suspendovan. Osim toga, i samopouzdanje nam je donijelo stizanje rezultata protiv Budućnosti, iako smo 70 minuta igrali sa igračem manje. Uz to, u pauzi smo u prijateljskom odmjeravanju snaga sa aktuelnim šampionom slavili sa 6:2. Ipak, ne prijetimo Rudaru, ali ako se ukaže šansa da pobijedimo, uradićemo to, mada bi i remi bio odličan rezultat", rekao je kapiten Mladosti Aleksandar Šofranac.

Rudar - Mladost

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić) i Miodrag Brajović (Spuž). Početak u 16 časova.

Rudar (4-4-2): Vukliš - Popović, Nestorović, Alić, Damjanović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Igumanović - Jovanović, Ivanović.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Tomić, Šofranac, Radulović, Živković - Mandić, Šćepanović, Savićević, D.Božović - Rotković, Adžović.

Bonus video: