Runi: Nikada neću odbiti reprezentaciju

Igraću za Englesku, dok mi neko ne kaže da to ne mogu. Ponosan sam na to. Siguran sam da navijači vide da u svakoj utakmici za reprezentaciju dajem 110 odsto mogućnosti
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: REUTERS
Vejn Runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 04.09.2011. 09:13h

Napadač Mančester junajteda Vejn Runi obećao je da će uvijek biti spreman da se odazove pozivu da obuče dres engleske, prenose britanski mediji.

Odnos 25-godišnjeg fudbalera i navijača nacionalnog tima "zahladio" je nakon remija bez golova sa Alžirom na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi prošle godine.

Međutim, posljednjim igrama za Englesku, Runi polaka vraća povjerenje navijača, posebno nakon što je dao dva gola u pobjedi nad Bugarskom (3:0) u Sofiji.

"Igraću za Englesku, dok mi neko ne kaže da to ne mogu. Ponosan sam na to. Šta je bilo, bilo je. Siguran sam da navijači vide da u svakoj utakmici za reprezentaciju dajem 110 odsto mogućnosti", rekao je Runi.

On je pohvalio navijače na podršci koju su davali reprezentaciji protiv Bugara.

"Bili su zaista sjajni, nadam se da su uživali. Ljudi me pitaju da li imam ljubavi da opet igra za Englesku, ali ja sam uvijek uživao igrajući za nacionalni tim".

Poslije očajnog nastupa prije 15 mjeseci u Južnoj Africi, Engleska se polaka vraća na stare staze.

"Reagovali smo dobro nakon onoga što se desilo na Svjetskom prvenstvu. Dobro guramo kroz kvalifikacije. Napravili smo veliku stvar pobjedom nad Bugarskom. Dobro smo se kretali i igrali smo sa dosta energije", zaključio je Runi.

Englezi će u utorak dočekati Vels.

Bonus video: