Šampion osvojio i Berlin, samo remi Bajerna

"Milioneri" slavili protiv Herte golom Groskrojca, dok je Menhengladbah bio bolji u gostima od Kajzerslauterna. Bajern remizirao u Frajburgu
0 komentar(a)
Groskrojc, Foto: REUTERS
Groskrojc, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.02.2012. 20:01h

Šampionski ples Borusija iz Dortmunda se nastavio na Olimpijskom stadionu u Berlinu - „milioneri” su slavili protiv Herte sa 1:0 i učvrstili se na prvom mjestu na tabeli.

Aktuelnom prvaku Njemačke je ovo šesta pobjeda zaredom u ligi (osma ako se računa i Kup), a do tri boda u glavnom gradu ga je vodio Kevin Groskrojc koji je u 66. minutu postigao jedini gol na meču.

Herta je, inače, bila pravi rival šampionu, a prije gola Groskrojca je u dva navrata preko Eberta imala priliku da sruši lidera Bundes lige.

"Ne bih rekao da naša pobjeda nije zaslužena. Naprotiv, oduševljen sam kakvu je volju pokazao moj tim", rekao je trener Borusije Jirgen Klop nakon pitanja novinara da li misli da je Herta bila bolja.

Borusija sada ima četiri boda više od Bajerna, nakon što su Bavarci još jednom zaustavljeni - ovog puta nisu mogli više od 0:0 protiv Frajburga, posljednje ekipe na tabeli.

Timu Jupa Hajnkesa je ovo treći neuspjeh zaredom u gostima - nakon što je izgubio u Menhengladbahu i remizirao u Maburgu.

U seriji je i Borusija iz Menhengladbaha koja je osvojila tri boda u Kajzerslauternu (2:1).

Borusiji je ovo 6. meč u nizu bez poraza (od čega pet trijumfa), a na „Fric Valteru” je sve bilo gotovo već poslije 14 minuta kada su Herman i Arango na brzinu srušili „crvene đavole”.

Bajer je prebolio poraz od Barselone u Ligi šampiona tako što je deklasirao Augsburg (4:1), dok je Verder u gostima bio bolji od Hamburgera sa 3:1.

Rezultati

Frajburg - Bajern 0:0

Bajer - Augsburg 4:1 (Kisling 25, 64, Kastro 60, Širle 70 - Ko 50)

Hamburger - Verder 1:3 (Petrić 76 - Marin 9, Tribul 45, Arnautović 86)

Herta - Borusija D. 0:1 (Groskrojc 66)

K'lautern - Borusija M. 1:2 (Jesen 63 - Herman 9, Arango 14)

Sjutra

Šalke - Volfsburg

Hanover - Štutgart

Juče

Hofenhajm - Majnc 1:1.

Tabela: Borusija D. 49, Borusija M. 46, Bajern 45, Šalke 41, Verder 36, Bajer 34, Hanover 31, Volfsburg 27, Štutgart, Hofenhajm, Volfsburg 26, Nirnberg 25, Majnc, Keln 24, Herta 20, K'lautern, Augsburg, Frajburg 18.

Bonus video: