Sasuolo uz rame Borusiji Dortmund

Italijanski i njemački tim imaju po 18 različitih strijelaca u dosadašnjem toku sezone
630 pregleda 0 komentar(a)
Igrači Sasuola proslavljaju jedan od golova ove sezone, Foto: ANSA
Igrači Sasuola proslavljaju jedan od golova ove sezone, Foto: ANSA

Pravo je bogatstvo kada ekipa ima što više igrača koji su sposobni da pogode protivničku mrežu. Nije to, međutim, uvijek garancija uspjeha na terenu. To najbolje pokazuju primjeri Borusije Dortmund i Sasuola.

Oba tima su, naime, na vrhu tabele ekipa u pet najjačih evropskih liga sa najviše igrača koji su se ove sezone upisali u strijelce - po 18.

Dok je Borusija druga u Bundesligi, sa bodom manje od vodećeg Bajerna, i u trci za titulu, Sasuolo je u sredini tabele Serije A, daleko od Evrope, ali i od opasne zone ispadanja. Međutim, za Sasuolo je taj plasman kao “skudeto”.

Iza Borusije i Sasuola su Bajern i Roma, koji imaju po 17 različitih strijelaca ove sezone. Bajernu to donosi rezultate, Romi ne, jer prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona rizikuje da ove sezone ne izbori ni Ligu Evrope (trenutno je šesti, sa dva boda, ali i utakmicom više od sedmoplasiranog Lacija).

Na diobii trećeg mjesta, sa po 16 različitih strijelaca, su Mančester junajted i Juventus, koji se bore za plasman u polufinale Lige šampiona, dok u prvenstvu imaju različit bilans. Juve je praktično osigurao novu titulu, dok je šestoplasirani Junajted u borbi za mjesto u LŠ.

Po 15 različitih strijelaca u dosadašnjem toku sezone imali su Šalke (Njemačka), Levante (Španija), Sent Etjen (Francuska), Atletiko Madrid (Španija), Milan (Italija) i Liverpul (Engleska), a po 14 Real Madrid (Španija), Volfsburg (Njemačka) i Strazbur (Francuska)...

Bonus video: