Simeone: Navijači će brzo zaživjeti sa novim stadionom

"Vjerujem da će navijači vrlo brzo zaživjeti sa novim stadionom, da će napraviti istu vezu kakvu su imali sa 'Kalderonom', kazao je Dijego Simeone.
59 pregleda 1 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Marca
Dijego Simeone, Foto: Marca
Ažurirano: 15.09.2017. 20:00h

Konferencija za novinare trenera Atletika Dijega Simeonea, uoči sjutrašnjeg duela sa Malagom u 4. kolu Primere, nije bila kao dosadašnje.

Bila je, zapravo, posebna - "kolćonerosi" će sjutra odigrati prvi meč na novom stadionu, glamuroznom "Vanda Metropolitanu".

"Prije svega, srećni smo što igramo kod kuće, jer smo gostovali sve četiri utakmice do sada u ovoj sezoni. A iznad svega, biće to poseban dan, zbog debija na novom stadionu", kazao je Simeone.

„Vanda Metropolitano” ima kapacitet od 67,703 stolica, ofarbanih u crveno, a izgradnja cijelog objekta koštala je 240 miliona eura.

Dodatnih 44 miliona čelnici Atletika utrošili su na saobraćajnu infrastrukturu, kako bi stadion koji se nalazi u predgrađu, u blizini aerodroma „Barahas”, bolje povezali sa navijačima. Radovi na putnoj infrastrukturi još nisu gotovi, zbog čega će navijačima u početku trebati više vremena da se prebace do stadiona.

Prve tri utakmice u Primeri ove sezone Atletiko je igrao u gostima, kao i utakmicu 1. kola Lige šampiona. Stadion je bio spreman i za početak sezone, ali se čekao travnjak. Radnici su ga postavljali od decembra prošle godine - španski mediji pišu da su drenaža i način na koji će se održavati trava - posljednje čudo tehnike.

Osim čudesnih tribina i najmodernijeg travnjaka, treći impresivan detalj je i ogromna, multimedijalna svlačionica, sa velikim, novim logotipom Atletika postavljenim na plafonu.

"Emocije su pomiješane, svega ima po malo", kaže Horhe Krespo Kano, veliki navijač Atletiko Madrida.

"Neki navijači i dalje odbacuju prelazak na novi stadion, dok ih još veže ljubav prema 'Kalderonu', ali kako prolaze dani, sve su više impresionirani onim što vide".

„Visente Kalderon”, stadion na kojem je Atletiko igrao od 1996. do ove godine, biće sravljen sa zemljom, a na njegovom mjestu izgrađen veliki park.

"Vjerujem da će navijači vrlo brzo zaživjeti sa novim stadionom, da će napraviti istu vezu kakvu su imali sa 'Kalderonom', kazao je Dijego Simeone.

„Vanda Metropolitano” će već ove jeseni biti domaćin velikih utakmica. Tu će gostovati Barselona, Real, Ćelsi, Roma...

Bonus video: