Sudije sasjekle Milanu krila na „Emirejtsu”

CSKA slavio 3:2 u Lionu i nadoknadio minus iz Moskve (0:1). Pravda je pobijedila, jer je Francuzima priznat neregularan gol za 1:1
2 komentar(a)
Dani Velbek i Rikardo Rodriges, Foto: Reuters
Dani Velbek i Rikardo Rodriges, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2018. 22:13h

Nakon 2:0 na „San Siru”, Arsenal je i večeras na „Emirejtsu” savladao Milan sa 3:1 i rutinski ovjerio plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

Pitanje je, međutim, da li bi sve bilo drugačije da švedska sudijska šestorka, na čelu sa Jonasom Eriksonom nije pad Danija Velbeka za Oskara nagradila penalom.

Iako se i u prvi mah i na ponovljenom snimku vidjelo da kontakta nije bilo, arbitar iza gola je pozvao Eriksona da pokaže na bijelu tačku, pa je Velbek izjednačio na 1:1.

Time su Milanu sasječena krila, jer je nakon fenomenalnog gola Hakana Džalhanolua u 35. minutu povjerovao da je čudo moguće...

Granit Džaka u 71, uz veliku pomoć Đanluiđija Donarume, i Velbek u 86. minutu samo su stavili tačku na već riješen dvomeč.

Čudo, ako se to tako može okarakterisati, napravio je CSKA. „Armejci” su nakon poraza u Moskvi (1:0) večeras savladali Lion u Francuskoj sa 3:2.

Rusi su poveli preko Aleksandra Galovina u 39. minutu, da bi u 58. izjednačio Maksvel Korne, iako je lopta prije pogotka kompletnim obimom izašla van terena.

Samo dva minuta kasnije je pravdu i novo vođstvo gostima donio Ahmed Musa, da bi Pontus Vernblum povisio na 3:1 u 65.

Marijano Dijas je vratio nadu domaćima u 71. minutu, ali je to bio konačni rezultat. Tako je propao san „dječaka” da igraju u finalu na svom „Stad d Lionu” 16. maja.

Salcburg je lagano sačuvao prednost iz Njemačke (2:1) i remijem sa Borusijom Dortmund (0:0) stigao do najvećeg uspjeha od 1994. godine, kada je igrao finale UEFA kupa i izgubio oba meča od Intera sa 1:0.

Doduše, gazda kluba Ditrih Matešic priznaje istoriju samo od aprila 2005. godine, kada je kupio nekadašnju Austriju i dao joj novo ime - Red Bul, ali to je sad neka sasvim druga priča...

Bonus video: