Transferi uživo: Runi se vraća u Everton, Inter "ukrao" Argentinca Juventusu

Pratite ljetnji prelazni rok uživo na portalu "Vijesti"
54 pregleda 0 komentar(a)
Runi, Foto: Reuters
Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.07.2017. 20:59h

22.40 - Inter i Juventus vodili su bitku za 17-godišnjeg Argentinca Fakunda Kolidija.

Bitku je dobio milanski tim - italijanski mediji javljaju da za sedam miliona mladi defanzivac dolazi u Inter, a glavni razlog je Havijer Zaneti, koji ga je ubijedio da dođe na "Meacu".

21.10 - Vejn Runi se vraća u Everton - BBC javlja da će transfer biti ozvaničen u narednih nekoliko dana.

Mančester junajted će svoju legendu pustiti u bivši klub za džabe, bez obeštećenja, iako najbolji strijelac u istoriji kluba sa Old traforda ima ugovor do ljeta 2018. godine.

Junajted će, kako piše BBC, čak i uplaćivati Runiju dio novca u prvoj godini u Evertonu, kako bi makar još 12 mjeseci imao istu platu kao u Junajtedu. A onda iznosi astronomskih 16 miliona eura!

"Đavoli" se, dakle, sa stilom opraštaju od svoje legende - Runi će se nakon 13 godina u Junajtedu vratiti u klub u kojem je ponikao.

U suprotnom smjeru ide Romelu Lukaku - moćni napadač Evertona preći će u Junajted za 85 miliona eura, a transfer će takođe biti ozvaničen u narednih nekoliko dana.

20.49 - Još jedna vijest iz Arsenala, ovoga puta nepovoljna za navijače londonskog kluba - napadač Aleksis Sančes saopštio je Arsenu Vengeru da želi da bude prodat, i to odmah, javlja "San".

Ako je već toliko odlučan da želi da ide, Čileanac vjerovatno zna i novi klub.

U pitanju je, sve su prilike, Mančester siti - Gvardiola je spreman da ponudi barem 60 miliona eura za napadača kojeg je nekad trenirao u Barseloni.

20.21 - Nakon dolaska Aleksandra Lakazeta iz Liona za 53 miliona eura (najskuplji transfer u istoriji Arsenala), londonski klub krenuo je po novog "kapitalca".

Arsen Venger je na tragu Rijada Mareza - kapitena Lestera, najboljeg igrače Premijer lige u sezoni 2015/16.

Engleski mediji javljaju da je transfer blizu, te da su pregovori u toku.

"Tobdžije" nude 40 miliona eura za Alžirca, a "lisice" navodno žele 50.

18.05 - Real je postavio ultimatum Daniju Sebaljosu, vezisti Betisa, piše "As".

"Sebaljos ima 24 sata da odluči da li je zainteresovan za odlazak u Real", tvrdi list.

Nakon blistavih izdanja na Evropskom prvenstvu za mlade reprezentacije, Sebaljos ima ponude sa svih strana. ali je, čini se, najbliži Barseloni.

U igri je i Juventus.

18.00 - Iz Njemačke stižu informacije da Inter želi defanzivca Augsburga Konstantinosa Stafilidisa.

Grčki reprezentativac nije skup, klub bi ga pustio za 4,5 miliona eura.

17.30 - PSŽ je doveo pojačanje - Juri Berniče je stigao iz Real Sosijedada, najavljeno, ali pomalo i neočekivano.

Riječ je u 27-godišnjem lijevom beku

16.29 - Francuski fudbaler Žeremi Matje potpisao je dvogodišnji ugovor sa Sportingom iz Lisabona, objavio je portugalski klub.

Matje je raskinuo ugovor sa Barselonom na kraju sezone, a nakon probe je potpisao ugovor.

Saopšteno je da otkupna klauzula za odlazak Francuza iz Portugala iznoei 60 miliona eura.

Matje je prije Barselone igrao za Sošo i Tuluz, a posebnu pažnju javnosti privukao je igrama u dresu Valensije. Za reprezentaciju Francuske od 2011. godine odigrao je pet mečeva.

14.54 - Čeka se samo potpis, ali je dogovor pao, pišu italijanski mediji. Iako je prije nekoliko sedmica odbio da potpiše novi ugovor, i tako najavio odlazak, Đanluiđi Donaruma će, ipak, produžiti ugovor sa Milanom.

Umjesto petogodišnjeg, kako je prvobitno bilo najavljeno, Donaruma će potpisati novi četvorogodišnji ugovor, do 2021. godine, što, praktično, znači tri godine više od aktuelnog ugovora koji važi do ljeta 2018. godine i po kojem je njegova godišnja zarada 150 hiljada eura.

Godišnje će zarađivati šest miliona eura po sezoni, jedan više od prvobitne ponude koju je odbio Donarumin menadžer, Mino Rajola. Dogovor predviđa i povratak u Milan Điđijevog brata, takođe golmana Antonija, koji će po sezoni zarađivati milion eura i biti najplaćeniji treći golman u Seriji A.

Italijanski mediji su objavili i koliko će iznositi otkupna klauzula ukoliko neko bude htio da ga odvede tokom trajanja ugovora - 50 miliona eura ako se Milan ne plasira u Ligu šampiona, a 100 miliona ako izbori plasman u LŠ.

13.57 - Sada je zvanično, Milan Škrinjar je novi igrač Intera, potpisao je ugovor na pet godina.

Inter će Sampdoriji isplatiti 15 miliona eura za slovakog odbrambenog igrača, a u Đenovu će u okviru iste operacije i Kaprari, koji je procijenjen na 13 miliona, pa ovaj transfer vrijedi skoro 30 miliona.

12.27 - Čelnici Borusije Dortmund dali su zeleno svijetlo Pjer-Emerik Obamejangu da napusti klub. Ali, još nema konkretnih ponuda za fudbalera iz Gabona.

Sportski direktor Mihael Cork je potvrdio da je klub spreman da pregovara oko prodaje svog najboljeg strijelca, ali do određenog perioda.

"Rukovodstvo Borusije se dogovorilo sa Obamejangom. Spremni smo da razgovaramo o njegovom odlasku, ali sve ima svoje rokove", istakao je Cork, koji nije precizirao koji period je u pitanja, ali je istakao da će Obamejang od 7. jula biti na raspolaganju stručnom štabu.

11.37 - Bartomeu je odbacio navode da velike zvijezde Barselone, prije svih Lionel Mesi, postavljaju zahtjeve o dovođenu igrača i trenera.

11.25 - Predsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu rekao je danas da Pari Sen Žermen ne želi da pregovara o transferu Marka Veratija u španski klub.

Za Veratija su zainteresovani brojni klubovi, među kojima Barselona i Real Madrid.

Bartomeu je za španski Sport rekao da Verati želi da pređe na Kamp Nou, ali da pariski klub ne želi da razmatra tu mogućnost.

"Verati je tehničar. Naši treneri žele da dođe, a mi znamo da on želi da pređe u Barselonu. Problem je što u njegovom ugovoru ne postoji klauzula o odlasku, pa ne možemo da odemo i kupimo igrača. Pari Sen Žermen ne želi da pregovara", naveo je Bartomeu.

10.49 - ESPN je objavio da je Arsenal zainteresovan i za Huana Kvadrada iz Juventusa.

Navodi se da bi "stara" dama popustila pred ponudom od 35 miliona eura, kako ne bi morala da prodaje Aleksa Sandra, za koga su zainteresovani Čelsi i Pari Sen Žermen.

10.37 - Francuski L'Ekip je objavio da je Arsenal pojačao ponudu za veznog fudbalera Monaka, Tomu Lemara.

"Tobdžije" su spremne da klubu iz Kneževine da 45 milona eura za 21-godišnjeg talentovanog Francuza.

Prethodno su čelnici prvaka Francuske odbili ponudu Arsenala od 40 miliona eura plus bonusi, ali Arsen Venger ne odustaje od Lemara, kome ugovor sa Monakom ističe u ljeto 2020.

10.13 - Napoli se dogovorio sa Romom, Mario Rui će se iz Rima preseliti u Napulj kod bivšeg trenera iz Empolija, Mauricija Sarija, javljaju italijanski mediji.

Dogovor predviđa da Napoli Romi isplati obeštećenje od 10 miliona, plus bonuse za portugalskog fudbalera.

Mario Rui je juče odradio ljekarske preglede na startu priprema Rome, a na pitanja novinara o Napoliju, igra je samo odgovorio da će "govoriti sjutra".

Italijanski mediji pišu da Mario Rui danas neće otputovati na pripreme sa rimskim klubom, već da će se priključiti novim saigračima iz Napolija...

Bonus video: