Uspjeh sve osim poraza u revanšu

U prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Sutjeske nisu uspjeli na iznenade moldavski Šerif
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2014. 12:03h

U prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Sutjeske nisu uspjeli na iznenade moldavski Šerif, koji je sa dva gola u posljednjih 20 minuta, praktično, raspršio sve nade crnogorskog šampiona o plasmanu u naredno kolo.

Izabranici Mila Tomića su sve do 71. minuta odolijevali pred naletima domaćih fudbalera, koji su najprije u 71. minutu pogotkom Murešana, a nedugo zatim i Ise, stekli lijepu zalihu pred okršaj u Nikšiću za šest dana.

A sve je moglo da bude drugačije da bedem nije popustio u samom finišu - ako ništa drugo, snove i nadanja crnogorskom šampionu niko ne bi mogao da oduzme do narednog meča.

"Iskren da budem, vjerovali smo da u Tiraspolju nećemo primiti dva gola. Konačnim rezultatom ne možemo biti zadovoljni, jer u imamo dva gola minusa prvotv vrlo jakog rivala. Šerif je na terenu potvrdio da je kvalitetniji tim. Konstantno su vršili pritisak i izgrađenim akcijama ugrožavali naš gol. Trudili smo se da blokom na sredini terena spriječimo njihove nalete, ali kada se sve sabere nismo baš uspjeli u svojim namjerama. Sa druge strane, nedostatak kvaliteta u odnosu na protivnika pokušavali smo da nadomjestimo velikom borbenošću. Kako god, za nas je ovo još jedno veliko iskustvo kaje će nam puno značiti u narednom periodu", rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Bez obzira na negativan ishod u Tiraspolju, očekuje se da će crnogorski šampion pokušati da napadne moldavsku legiju stranaca u revanšu, jer sve je manje onih koji žele da gledaju defanzivan fudbal, nezavisno od toga ko i protiv koga igra.

"Pokušaćemo kraj Bistrice da budemo znatno opasniji nego u prvom meču. Međutim, iako igramo na svo terenu, Šerif je apsolutni favorit. Šteta što nismo uspjeli da im odolimo prvom meču, da imamo kakvu-takvu šansu i nadu u drugoj utakmici. Ipak, nemamo šta da izgubimo, moramo od prvog minuta da napadnemo rivala, ali isto tako ne smijemo da krenemo na sve ili ništa. Jednostavno, Šerif ima izvanredne pojedince koji u svakom trenutku znaju šta hoće. Imamo obavezu pred domaćom publikom da budemo što bolji. U svakom slučaju, hrabrom i odvažnom igrom treba se suprostaviti majstorima poput Kadua i Rikardinja... Nismo razočarali, dostojno smo se suprostavili jačem od sebe. Vjerujemo u pozitivan rezultat u revanšu, a sve osim poraza za nas je veliki uspjeh", zaključio je Nikolić.

Bonus video: