Veljko Batrović: Bolji smo od Bugara i bez prvih asova

Veljko Batrović, koji sa uspjehom igra u Bugarskoj, smatra da su “sokoli” kvalitetniji od domaćina
3269 pregleda 1 komentar(a)
Veljko Batrović
Veljko Batrović

Crna Gora sjutra u Sofiji kreće u pohod na prvi plasman na Evropsko prvenstvo, a sa tribina će je bodriti nekadašnji mladi reprezentativac Veljko Batrović, standardni prvotimac kluba Etar iz Velikog Trnova, koji vodi ikona bugarskog fudbala Krasimir Balakov.

- Očekujem dobru, ali tvrdu utakmicu na osnovu informacija koje mi daju saigrači upoznati sa radom bugarskog selektora Petra Hubčeva. On insistira na jakoj defanzivi i Bugari su sa njim izgradili takav sistem igre. Iako igraju pred svojom publikom oni će se pridržavati toga, i probaće da nas ugroze iz kontre. Problem im je povreda Kirila Despodova, koji je po meni njihov najbolji napadač - priča za “Vijesti” 25-godišnji Batrović, svojevremeno jedan od najvećih crnogorskih talenata.

On se sa ekipom nalazi na mini-pripremama u Sofiji, pred rasplet tamošnjeg šampionata u kojem Etar kao sedmoplasirana ekipa ima velike šanse da se domogne baraža i bori za učešće u Ligi Evrope.

- Velika su i očekivanja, ali i euforija koja vlada u Bugarskoj. Protiv Crne Gore otvaraju kvalifikacije od kojih puno očekuju. Bugarska će na krilima te euforije, motiva i pritiska navijača krenuti silovitije, i tu je njena prednost, dok je na našoj strani veći kvalitet. I to bez Jovetića i Savića. Daćemo gol, a oni uz pristup njihovog selektora, i bez obzira na svu podršku, ne mogu postići više od jednog. Smatram da je remi rezultat kojim bi i Bugari bili zadovoljni - naglasio je Batrović.

Bugari, dakle, respektuju našu reprezentaciju?

- Svjesni su da posjedujemo kvalitet i neće nas potcijeniti. Tačno je da fudbal u Bugarskoj napreduje, Ludogorec je do ove sezone igrao važnu ulogu u Evropi, stadioni su odlični i ispunjeni... Ipak, period tranzicije njihovog fudbala još nije završen i to moramo iskoristiti - smatra Batrović.

Sa Balakovom imam dogovor...

U prvoj sezoni ofanzivni vezista ili po potrebi ljevokrilni napadač, Batrović je za Etar postigao pet golova, ove sezone je zasada na učinku od po četiri gola i asistencije.

- Odlično mi je u klubu, od atmosfere do odnosa sa trenerom Krasimirom Balakovom, sa kojim imam dogovor da i ubuduće radim zajedno, ako se preseli u neki veći klub. Sada želimo da sačuvamo poziciju na tabeli a onda u baražu potražimo prolazak u Evropu. Sistem takmičenja u Bugarskoj je komplikovan, a najveći konkurent nam je Botev Vraca, za koji od februara igra Milan Vušurović - kazao je Batrović.

Koliko iskustvo Balakova utiče na ekipu i tvoju igru?

- Njegov sistem rada je njemački. Sve je podređeno tome da ne primimo gol pa svaki napadač je obavezan da igra u oba smjera i ima defanzivne zadatke. Prilagodio sam se tom načinu - zaključio je Batrović.

Bonus video: