Vlaisavljević: Presudila je sredina terena

Ovo je bila posljednja šansa da izborimo prvo mjesto u grupi. Mislim da je presudila sredina terena, gdje su naši igrači bili teški i nepokretni
53 pregleda 2 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2012. 22:37h

- Normalno da sam nezadovoljan - kazao je selektor mlade reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević nakon poraza u Češkoj (2:1).

- Ovo je bila posljednja šansa da izborimo prvo mjesto u grupi. Mislim da je presudila sredina terena, gdje su naši igrači bili teški i nepokretni. Željeli smo da brzim akcijama i pasovima proigravamo igrače na stranama, ali naše sredine nije bilo ni u fazi odbrane ni u fazi napada. Imali izglednu situaciju da se vratimo u igru, kada je Marko Vešović šutirao glavom. To bi nas vjerovatno „podiglo“ i pitanje kakav bi bio ishod. Kod drugog gola naši igrači stajali su kao nezainteresovani, a Česi nas kaznili. Pokušao sam sa izmjenama, sa tri igrača u posljednjoj liniji, ali nije išlo.

Sada su male šanse da Crna Gora bude i među četiri najbolje drugoplasirane ekipe koje igraju baraž, jer maksimalno može da ima 15 bodova.

- Vidjećemo, ali mislim da je vrlo teško da prođemo sa 15 bodova.

Na kraju ni Vlaisavljević nije mogao da objasni zašto je bilo toliko loših pojedinaca u našem timu.

- I ja se čudim. Na treninzima su bili veoma aktivni i dobri, zato sam i gradio optimizam da možemo dobiti utakmicu.

Na drugoj strani Češka je završila posao oko prvog mjesta.

- Znali smo da će biti teško, nakom pobjeda Crne Gore nad Velsom i Jermenijom. Znali smo i da je u Crnoj Gori tek završena liga, dok su naši igrači previše odmarali, pune tri nedjelje. Vrlo važan bio je prvi gol, dao nam je mirnoću. Ali, na kraju smo imali dosta problema nakon čudnog gola Crne Gore i strahovao sam sve do kraja - istakao je selektor Češke Jakub Dovalil.

Bonus video: