Zbog fotografije sa Arkanom, Ljupko Petrović ostao bez posla u Sarajevu

"Pojavila se ta vijest, Arkan je bio vođa navijača Zvezde, ja tu nisam mogao ništa da uradim i to je za mene prošlo vrijeme. Razumijem, međutim, i ljude u klubu", rekao je Petrović
10 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2014. 15:05h

Srpski fudbalski trener Ljupko Petrović, strateg tima Crvene zvezde koji je 1991. godine postao šampion Evrope, neće postati trener Sarajeva zbog fotografije sa Željkom Ražnatovićem Arkanom koja je nastala tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Kako je portal Kliks prenio izjave predsjednika kluba Edisa Kusturice i sportskog direktora Abdulaha Ibrakovića, namjera uprave bila je da dovedu najtrofejnijeg i najboljeg stručnjaka sa prostora bivše države, ali zbog novonastalih okolnosti ugovor neće biti potpisan.

Na pomenutoj slici Petrović stoji sa Arkanom dok u rukama drži pušku.

Petrović je naveo da ne želi da radi pod ovakvim okolnostima jer bi bio izložen velikom pritisku i da mu je žao zbog svega što se desilo.

"Moji motivi nisu bili materijalne prirode, već sam tu došao iz ljubavi, jer sam rođen u BiH. Želio sam da radim u pravom klubu kakav je Sarajevo i to bi bio izazov za mene. Međutim, u ovakvim okolnostima nisam spreman da radim. Pojavila se ta vijest, Arkan je bio vođa navijača Zvezde, ja tu nisam mogao ništa da uradim i to je za mene prošlo vrijeme. Razumijem, međutim, i ljude u klubu, budući da još nismo u situaciji u kojoj bi trebalo da budemo", rekao je Petrović na konferenciji za medije.

On je dodao da mu je savjest čista, jer nikada nije pucao, čak ni iz vazdušne puške.

Na pitanje novinara kako je mogao da radi u zagrebačkoj Lokomotivi, a ne može u Sarajevu, Petrović je rekao da je i tamo bilo određenih pitanja u vezi sa Arkanom. On je dodao kako sebe smatra hrvatskim kadrom jer je tamo ostvario zapaženu fudbalsku karijeru i napravio prve trenerske korake.

"U Hrvatsku sam došao iz BiH i tamo sam završio srednju školu i fakultet. U fudbalu sam najviše naučio od Tomislava Ivića i sebe smatram hrvatskim kadrom", odgovorio je Petrović.

FK Sarajevo: To je vjerovatno fotomontaža

Fudbalski klub Sarajevo saopštio je danas da je fotografija trenera Ljupka Petrovića sa Željkom Ražnatovićem Arkanom najvjerovatnije fotomontaža i najavio da će do sljedećeg utorka biti poznati rezultati detaljne analize vještaka.

"Poštovani navijači i simpatizeri FK Sarajevo, ovim putem želimo da vas informišemo da na osnovu preliminarnog mišljenja sudskog vještaka Edina Kundalića možemo da kažemo da je objavljena sporna fotografija gospodina Petrovića fotomontaža", navodi se u saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici sarajevskog kluba.

Dalje se navodi da fotografija nema pozadinske podatke fajla koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerovatnoću da se radi o digitalnoj montaži.

"Konačni nalaz biće dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15.04.2014. godine", izjavio je Kundalić.

Fudbalski klub Sarajevo najavio je da će, ukoliko se potvrdi da se radi o digitalnoj montaži, podnijeti odgovarajuće prijave nadležnim organima, zahteve za nadoknadu štete, a svim medijima koji su bez provjere objavili fotografiju i učestvovali u "sramnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada" otkazati saradnju, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: