Ženski fudbalska revolucija: Engleska i Njemačka igraće na Vembliju pred 90 hiljada gledalaca - Vijesti.me
REKORD

Ženski fudbalska revolucija: Engleska i Njemačka igraće na Vembliju pred 90 hiljada gledalaca

Samo pet dana kasnije, 14. novembra, takođe pred 90 hiljada gledalaca, na Vembliju će igrati muškarci - Engleska i Crna Gora, u 1.000 utakmici muške reprezentacije Gordog Albiona u istoriji.

Stadion Vembli
Stadion Vembli (Foto: Vembli)

Prijateljska utakmica ženskih reprezentacija Engleske i Njemačke igraće se 9. novembra na Vembliju pred 90.000 gledalaca, što će biti najgledanija utakmica ženskog fudbala u Engleskoj, te druga najgledanija na svijetu.

Samo pet dana kasnije, takođe pred 90 hiljada gledalaca, na Vembliju će igrati muškarci - Engleska i Crna Gora, u 1.000 utakmici muške reprezentacije Gordog Albiona u istoriji.

"Biće to veličanstvena podrška našim djevojkama i ogroman napredak ženskog fudbala," kazala je direktorica ženske fudbalske reprezentacije Sju Kempbel.

Do sada najgledanija utakmica ženskog fudbala u Engleskoj bilo je finale olimpijskog turnira 2012. u Londonu između Japana i SAD, pred 80.203 gledalaca, dok je engleska reprezentacija najviše navijača imala 2014. kada je meč protiv Njemačke na Vembliju pratilo 45.619 gledalaca.

Najgledanija utakmica u istoriji ženskog fudbala bilo je finale SP-a 1999. godine između SAD i Kine, kada je na stadionu u Pasadeni bilo 90.185 gledalaca.