SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Đorđević: Poremetili su nas, nismo bili tim; Bogdanović: Razbili su nas

"Potpuno su nas razbili, pozitivna stvar je što nismo eliminisani. Oni su iskusniji od nas, veoma su dobri, moramo da izvučemo pouke",kazao je Bogdanović
12133 pregleda 13 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: JASON LEE
Aleksandar Đorđević, Foto: JASON LEE

Košarkaši Srbije poraženi su od Španije 81:69, pa će težim putem pokušati da dođe do medalje - do polufinala je dijeli Argentina, a projektovani rival u toj fazi je SAD.

"Čestitke Španiji, poremetili su našu igru, naš plan, nismo reagovali na njihove promjene odbrane. Imali smo 17 grešaka, što je previše. Ovo je naš prvi poraz cijelog ljeta i iskreno - nije došao u pravom trenutku. Mi moramo da se izdignemo, da budemo kao tim, mi smo pravi tim kada imamo protok lopte, kada igramo zajedno, kada čitamo igu... Danas nismo bili taj tim. Možda su neki igrači preuzeli individualnu odgovornost, ali tako ne treba da bude. Mi moramo da igramo onako kako znamo da igramo košarku - kao prava grupa"", rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

Selektor Srbije je ljut zbog isključenja Nikole Jokića.

"Igrali smo srcem u drugom poluvremenu, a nije mi se svidjela glupa reakciju našeg igrača, koji je morao da ostane na terenu. Ako treba da izgubimo, treba da izgubimo sa njim, zašto ne, ali on mora da bude u igri, jedan od lidera. Ne znači to da ne možemo da igramo bez Jokića, možemo bez svakoga, ali on nam je potreban", kazao je Đorđević.

Španija je, kazao je Đorđević, pokazala da je velika ekipa.

"Španija ima sjajan tim, sjajne bekove, sjajne plejmejkere, sjajnog Marka Gasola. Naše greške u odbrani posebno u drugoj četvrtini ne smiju da se događaju protiv ekipe kakva je Španija. Potpuno zaslužena pobjeda", rekao je Đorđević.

Bogdan Bogdanović je bio kratak.

"Potpuno su nas razbili, pozitivna stvar je što nismo eliminisani. Oni su iskusniji od nas, veoma su dobri, moramo da izvučemo pouke",kazao je Bogdanović.