Argentinci u euforiji, napad i Kampaco su presudili: Mnogo volimo da pobjeđujemo

Argentinu u borbi za finale čekaju SAD ili Francuska
2067 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Argentinaca, Foto: KIM KYUNG-HOON
Slavlje Argentinaca, Foto: KIM KYUNG-HOON

Fakundo Kampaco je bio lider Argentine u velikoj četvrtfinalnoj pobjedi nad Srbijom (97:87) - sjajni plej je postigao 18 poena, a imao je 12 asistencija.

"Odigrali smo veliku utakmicu. Ključ je bio da ostanemo fokusirani, znali smo da moramo da budemo mirni. Igrali smo kao tim, borili se, stizali sve. Polufinale je bilo naš cilj, a sada - samo da nastavimo ovako i da odigramo kao ovaj meč", rekao je Kampaco.

"Znali smo da je Srbija moćna, da ima dominantne visoke igrače. Mi smo jaka odbrambena ekipa, a kako su oni jaki govori da su nam dali skoro 90 poena. Znam da je odbrana važna, ali naš napad je bio sjajan. Mislim da je naš napad i presudio, jer ekipu kakva je Srbija teško je limitirati defanzivom", kazao je selektor Serhio Rodriges.

Argentinu u borbi za finale čekaju SAD ili Francuska. Očekuje se da to budu Amerikanci...

"Polako, Amerikanci igraju sjutra. Ne razmišljamo o tome. Sada uživamo u trenutku, moramo da se odmorimo i da onda se spremamo za dalje", rekao je Kampaco.

"Vidjećemo ko će nam doći. To su dvije velike ekipe, među najboljima na svijetu. Mi nismo visoki, nismo atletski dominantni, mi moramo da budemo pametni - da imamo dobar protok, da se dobro krećemo, da poštujemo taktiku... Mi smo takmičarska ekipa, mi volimo da pobjeđujemo, ali do pobjeda ne možemo da dođemo zakucavanjima, atrakcijom... Mi moramo da gradimo našu igru, to smo uradili, a i imali smo i Kampaca", kazao je Rodriges.

Uloga Luisa Skole je ogromna...

"On je lider, on je i rekao dok smo bili na pripremama da možemo do polufinala. Pitao sam ga: 'Da li si siguran'. Rekao mi je: 'Naravno'. On je ugradio mentalitet pobjednika", kazao je Rodriges.

Bonus video: