Veliki Greg Popovič nakon poraza: Ovo je tim Amerike; Mičel: Nije nas briga što misle o nama - Vijesti.me
SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Veliki Greg Popovič nakon poraza: Ovo je tim Amerike; Mičel: Nije nas briga što misle o nama

"Francuska nas je pobijedla, nevažno je ko je igrao - to je nepoštovanje i prema mojim igračima, ali i prema protivniku, ako pričamo o tome u kakvom smo sastavu igrali

Greg Popovič
Greg Popovič (Foto: ALY SONG)

Greg Popovič je u porazu od Francuske u četvrtfinalu Mundobasketa (89:79) pokazao koliko je veliki - nijednog trenutka nije pomenuo da je selekcija SAD u Kini nastupila bez najboljih igrača.

Naprotiv, naglasio je da je razmišljanje o tome ko je igrao za Ameriku, a ko nije - nepoštovanje.

"Francuska nas je pobijedla, nevažno je ko je igrao - to je nepoštovanje i prema mojim igračima,  ali i prema protivniku, ako pričamo o tome u kakvom smo sastavu igrali. Ovo je tim Amerike. Francuzi su nas pobijedili, zasluženo, a ja sam ponosan na momke koji su bili ovdje. Oni su žrtvovali svoje ljeto, prvi put su igrali zajedno, izašli su u arenu i borili se", rekao je Popovič.

To je naglasio i Donovan Mičel.

"Mi smo 12 momaka, koji su željeli da se takmiče za Ameriku. Dali smo sve od sebe, znam šta će mnogi u našoj zemlji da misle o nama - ali nije nas briga. Mi smo došli nakon sezona da se borimo za Ameriku i trenera Popa, da damo sve od sebe, a ne da pričamo ko nije došao", kazao je Mičel.

Amerikanci su doživjeli prvi poraz na velikim takmičenjima još od 2006. godine. 

"Svaki poraz boli, ovaj boli mnogo, ali moramo dalje. Željeli smo da pobijedimo, željeli smo da osvojimo zlato, ali to je sport. Izgubili smo od odličnog tima. Ovo je najbolji tim Francuske koji sam ikada vidio. Igraju izuzetno u oba pravca, odbrana im je na izuzetnom nivou, fizički su jaki, imaju sve što treba da ima velika ekipa", rekao je Popovič.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije SP2019 Kina