Bertomeu: Beograd će biti sjajan domaćin F4

1 komentar(a)
Đordi Bertomeu, Foto: Tanjug
Đordi Bertomeu, Foto: Tanjug
Ažurirano: 26.10.2016. 12:20h

Predsjednik i izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu rekao je danas da je dodjela domaćinstva fajnl-fora elitnog košarkaškog takmičenja sjajna vijest za Beograd, čime se glavni grad Srbije svrstao među najveće evropske metropole.

"Fajnl-for 2018. godine održaće se u Beogradu, u KOMBANK Areni. To su sjajne vesti za Srbiju i Beograd, cime se vaš glavni grad pridružuje spektakularnoj listi metropola poput Barselone, Milana, Berlina, Atine, Moskve, Tel Aviva. Fajnl-for 2018. godine, usuđem se reći, biće najveći sportski događaj u Beogradu u ovoj deceniji. Beograd i Srbija vole sport, Beograd je uvijek bio sjajan domaćin i siguran sam da će ovaj turnir biti poseban", istakao je Bertomeu na konferenciji za medije u Skupštini grada, gdje je sa gradonačelnikom Sinišom Malim i formalno potpisao ugovor o organizaciji.

Mali je rekao da je u ovom trenutku najponosniji gradonačelnik u Evropi.

"Sve ovo se uklapa u našu strategiju i obećanje da ćemo od Beograda napraviti centar sporta u regionu. Mnogi su od 2002. pokušavali da dovedu F4 u Beograd, ali nisu uspjeli. Upoznao sam Bartoemua 2014, pregovori nisu bili laki, ali moram da kažem, da bez podrške Vlade i premijera Vučića ne bismo uspjeli. On nas je ohrabrivao i zato je to zajednička pobjeda", rekao je Mali.

Bonus video: