Ognjen Čarapić neće potpisati profesionalni ugovor

Nezvanično, Čarapić bi karijeru mogao da nastavi u Mega Leksu, klubu koji vodi njegov agent Miodrag Ražnatović
132 pregleda 14 komentar(a)
Ognjen Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ognjen Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.08.2016. 14:29h

Ognjen Čarapić neće potpisati profesionalni ugovor sa Budućnost Volijem.

Supertalentovani 17-godišnji plejmejker, dokazani talenat u svom uzrastu, prvog septembra će napuniti 18 godina, ali neće staviti potpis na prvi ugovor sa podgoričkim klubom.

To je donekle i očekivano, jer Budućnost ove sezone na poziciji organizatora igre ima čak trojicu košarkaša - Nemanju Gordića, Markusa Vilijamsa i mladog crnogorskog reprezentativca Petra Popovića.

Nezvanično, Čarapić bi karijeru mogao da nastavi u Mega Leksu, klubu koji vodi njegov agent Miodrag Ražnatović, gdje bi imao potrebnu minutažu i prostor za napredak.

Ranije, bilo je interesovanja i iz Partizana, ali s obzirom na to da su "crno bijeli" već popunili mjesto plejmejkera, dolaskom Branislava Ratkovice i Vila Hačera, realnija opcija je da Čarapić završi u Mega Leksu.

Čarapić je ovog ljeta nastupao za mladu i juniorsku reprezentaciju Crne Gore, sa kojima je izborio nastup u elitnoj košarkaškoj diviziji.

U košarkaškoj eliti

Koliki je Čarapić potencijal govore priznanja koja je dobio, te turniri i kampovi na kojima je učestvovao.

On je 2014. godine bio učesnik na Džordanovom klasik brend internacionalnom kampu u Barseloni, nakon kojeg je dobio poziv da zaigra za selekciju svijeta protiv američkih vršnjaka na revijalnom meču u Bruklinu.

Prošle godine igrao je i na juniorskom evropskom Ol star meču, koji je održan u Lilu u okviru Eurobasketa.

Bonus video: