Proradili kada su počeli da igraju bez opterećenja

Sutjeska je vratila u život nakon teškog poraza u Skoplju protiv MZT-a (94:73).
568 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Glomazić i sportski direktor Goran Jeretin
Zoran Glomazić i sportski direktor Goran Jeretin

Iako bez prvog centra, Senegalca Sidi Đitea, košarkaši Sutjeske su uspjeli da prebrode krizu, da prekinu niz od četiri poraza.

Sa tri uzastopne pobjede, protiv Borca, Primorske i u utorak na Cetinju protiv Lovćena, kome su nanijeli prvi poraz nakon šest pobjeda, izabranici Zorana Glomazića ponovo imaju više pobjeda nego poraza u ABA2 ligi (7-6)...

"Lovćen u Erste ligi nema poraz, dok je u ABA2 ligi nanizao šest uzastopnih pobjeda, digli su se strahovito, a protiv nas su bili kompletni. A mi smo i u tom meču bili bez Đitea, bez kojeg smo od drugog kola kada smo u Nikšiću igrali upravo sa Lovćenom. A on je naš ključni igrač za ono što smo mislili da napravimo, u odbrani i napadu, čovjek koji je doveden kao veliko pojačanje, i sigurno je „petica“ broj jedan u ovoj ligi. Ali, smo i bez njega napravili veliki rezultat na Cetinju, gdje smo igrali sa Lalovićemna centru, koji ima 38 godina, a koji je, uz to, četvorka. Pobjeda protiv Lovćena je plod dobrog rada, odigrali smo dobro, naročito taktički, jer smo imali mirnoću - kaže za „Vijesti“ Glomazić.

Sutjeska je vratila u život nakon teškog poraza u Skoplju protiv MZT-a (94:73).

"Protiv Borca, Primorske i Lovćena, momci su odigrali te utakmice sa 120 odsto svojih mogućnosti. Nakon Skoplja sam razgovarao sa igračima, koji su, mislim, napravili neki „reset“ u glavi, počeli smo da igramo bez opterećenja, jer ni u klubu nijesmo imali pritisak od uprave da moramo da budemo među četiri, već u sredini tabele, da ove godine stabilizujemo klub pa da onda vidimo šta ćemo dalje. Protiv Borca, Primorske i Lovćena je to dalo rezultat, iako sa smanjenom rotacijom. Spasojević, koji je, inače, konstantan, digao se, kao Ćalić i Pavlićević u posljednje vrijeme, Vukovića smo dobili na Cetinju, Knežević je odigrao izvanredno posljednjih par utakmica. Momci sa klupe daju po koji minut odmora igračima koji igraju mnogo više nego što bi trebalo", dodao je Glomazić.

Glomazić ističe da je, što se tiče rostera, dosta ekipa u ABA2 ligi ispred Sutjeske.

"Ali su moji momci pokazali da imaju kvalitet i da, jednostavno, kad hoće onda i mogu da naprave rezultat i u toj skraćenoj rotaciji".

Đite je bio u timu protiv Lovćena, ali nije ulazio u igru, pa se brzo očekuje njegov povratak u ekipu, što će znatno podići kvalitet Nikšićana.

"Njegovo odsustvo je bilo ogroman hendikep, u defanzici, u unutrašnjoj igri. Ima raspon ruku 220, jednostavo na njemu se odbrana zasnivala. Ta povreda je bio veliki udarac za ekipu, veliki pad, neke utakmice smo i nesrećno izgubili. Iako je na tri treninga prije Lovćena, s obzirom na svoju konstituciju, pokazao da bi mogao da nam pomogne, nijesam htio ništa da rizikujem, i po cijenu rezultata, kako ne bih, ne daj Bože, doveo u rizik njegovu karijeru koja će, sigurno, biti vrhunska. Treniraće za praznike, gledaćemo fizički da ga osposobimo, a ja sam planirao da zaigra u narednom kolu protiv Zrinjskog, 3. januara".

Na pitanje kakve su ambicije Sutjeske u ovoj sezoni u ABA2 ligi, Glomazić kaže:

"Sve zavisi od Đitea, kako će on reagovati nakon loma stopala. Da je Đite bio među nama sve vrijeme, mi bismo bili među četiri ekipe, to tvrdim, jer poznajem ABA2 ligu. Njegov kvalitet nam je mnogo nedostajao. Sa njim možemo da se upustimo u borbu za prva četiri mjesta. Imamo utakmicu više u Nikšiću u preostalih devet kola, dobar raspored. Ali, moj cilj je stabilizacija kluba i posebno bi moj veliki uspjeh bio da vratimo što više nikšićke publike na tribine, koja može da nam bude šesti igrač. Ako nam se ukaže prilika, sigurno ćemo gledati da budemo među četiri", zaključio je trener Sutjeske.

Bonus video: