Đorđević okuplja srpske košarkaše 15. juna

9 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta
Ažurirano: 17.03.2016. 16:52h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević okupiće igrače 15. juna na početku priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Beograd će od 4. do 9. jula u Beogradskoj areni biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Kako se navodi u današnjem saopštenju na sajtu Košarkaškog saveza Srbije, reprezentacija će prije kvalifikacionog turnira odigrati tri pripremna meča. Srbija će 21. juna gostovati Francuzima u pariskom Bersiju, 25. juna će u Beogradu igrati protiv "trikolora", a tri dana kasnije protiv Grčke u Beogradskoj areni.

Poslije kontrolnih mečeva, srpski košarkaši će se pripremati u Beogradu sve do prvog duela kvalifikacija protiv Portorika 4. jula. Drugi meč je na programu 6. jula protiv Angole. Polufinale je zakazano za 8. jul, a finale je dan kasnije.

Ako se plasiraju na Olimpijske igre izabranici selektora Aleksandra Đorđevića će na pripremama boraviti na Kopaoniku, u Beogradu i Buenos Ajresu. Poslije beogradskih treninga i priprema na Kopaoniku, 25. jula je planiran put za Argentinu, gdje bi reprezentacija Srbije trebalo da odigra tri pripremna meča, protiv Argentine i dva duela protiv nekih od ekipa učesnica olimpijskog turnira.

Bonus video: