Duško Ivanović preuzeo Himki

Ivanović predstavljen na konferenciji za medije, kao novi trener ruskog tima, kandidata za plasman u četvrtfinale Evrolige.
83 pregleda 3 komentar(a)
Duško Ivanović, Foto: Bckhimki.ru
Duško Ivanović, Foto: Bckhimki.ru
Ažurirano: 15.03.2016. 14:34h

Proslavljeni crnogorski košarkaški trener Duško Ivanović preuzeo je ekipu Himkija.

Ivanović je predstavljen na konferenciji za medije, kao novi trener ruskog tima, kandidata za plasman u četvrtfinale Evrolige. Potpisao je ugovor na godinu i po...

"Dolazak u toku sezone je uvijek teška situacija za trenera, ali to je naš posao. Himki je veliki izazov za mene. To je dobar tim, koji ima dva cilja, u Evroligi i domaćem prvenstvu. Vjerujem u ekipu i svi zajedno ćemo pokušati da pružimo maksimum", rekao je Ivanović.

Ivanovićev zadatak biće da pokuša da Himki uvede u završnicu elitnog takmičenja, što neće biti lako. Himki trenutno dijeli četvrto mjesto u grupi F, sa Barselonom, uz učinak od po pet pobjeda i poraza. Real ima pobjedu više, CSKA i Laboral su na skoru 7-3.

Ivanović će u Himkiju raditi sa odličnim individualcima, poput Alekseja Šveda, Tajriza Rajsa, Sergeja Monje, Zorana Dragića, koji, međutim, pod vođstvom Rimasa Kurtinaitisa nisu ostvarili rezultate u skladu sa ambicijama čelnika kluba. Kurtinaitis je, zato, podnio ostavku.

"Najiskrenije zahvaljujemo Rimasu na petogodišnjem radu u klubu. Želimo mu sve najbolje u budućoj karijeri", navodi se u saopštenju Himkija.

Ivanović je od aprila prošle godine bez posla, nakon odlaska iz Panatinaikosa, a nedavno je u razgovoru za „Vijesti“ kazao da se uželio košarke, te da čeka pravu ponudu. I ona je stigla iz Moskve.

Na klupi Himkija debitovaće u četvrtak, protiv Brose basketa u gostima...

"Nemamo mnogo vremena do meča sa Brose Basketom. Ekipi treba više samopouzdanja i agresivnosti u tom meču. Ovo je prvi put u karijeri da je ekipu preuzimam u toku sezone, ali želim da dam sve od sebe. Prvi korak je da pokušamo da pobijedimo u Njemačkoj", dodao je Ivanović.

Prije ruskog kluba, Ivanović je vodio sa velikim uspjehom Limož i Laboral kuću (nekadašnji Tau Keramiku), kao i katalonskog giganta Barselonu.

Paralelno sa funkcijom trenera u Panatinaikosu, bio je i selektor Bosne i Hercegovine, sa kojom je učestvovao na Eurobasketu prošle godine.

Bonus video: