Bićemo pravi kad je najpotrebnije

9 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Aba-liga.com
Igor Jovović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 07.03.2016. 11:44h

Bitka za opstanak je bila duga, večeras dostiže vrhunac - košarkaši Sutjeske u Zadru će od 18 časova tražiti pobjedu koja im omogućuje da i naredne sezone igraju u konkurenciji Crvene zvezde, Partizana, Cedevite, Cibone...

I, naravno, Budućnost Volija, mada im susreti sa njima ne mogu izmaći, makar u Erste Superligi.

Neće, međutim, sve zavisiti od pulena Igora Jovovića. Neophodno je da makar jedan od rivala za opstanak izgubi, s tim da ništa neće značiti ako to budu samo Metalac ili Igokea.

Neophodan je i poraz bar jednog slovenačkog kluba, Krke ili Olimpije.

Sutjeska je u prošlom kolu prekinula seriju od 15 pobjeda Budućnost Volija, i to nakon produžetka (92:91).

Sada mora da osvoji i jedan od najnegostoljubivijih terena u ex-YU, a očekuje se da će tribine dvorane „Krešimir Ćosić” biti pune, jer će ulaz biti besplatan.

„Zadar je domaćinski tim, koji godinama na svom terenu igra mnogo bolje nego u gostima. Iskusna je ekipa, karakteriše je brza igra i postiže mnogo lakih poena iz tranzicije. Svjesni smo koliko je protivnik kvalitetan, ali mislim da ćemo biti pravi kad je najpotrebnije. Moramo da budemo perfektni u odbrani i da obratimo pažnju na defanzivni skok. Pobjeda protiv Budućnosti nam je ulila dodatni optimizam i sa pravom očekujemo pozitivan ishod i u ovom meču - samouvjeren je Jovović.

Sutjeska je u prvom dijelu sezone savladala Zadar sa 71:60.

„Čeka nas najteža utakmica u sezoni. Nadam se pobjedi i opstanku u ABA ligi, jer Nikšić zaslužuje da ima predstavnika u ovom takmičenju“, poručio je centar Đoko Šalić.

Ukoliko Sutjeska ne bi uspjela, Crnu Goru bi u ABA ligi naredne sezone predstavljali Budućnost i Mornar.

U slučaju da Jovovićev tim ispuni misiju, Nikšićani i Barani bi se u polufinalu plej-ofa Erste Superlige boriti za mjesto u takmičenju najboljih timova bivše Jugoslavije.

Čekajući poraze slovenačkih timova od velikana iz Beograda

Da bi uopšte razmišljala o opstanku, Sutjeska mora da pobijedi Zadar. Ali, to joj ništa ne garantuje, jer još neke stvari moraju da se poklope.

Naime, u posljednje kolo je nekoliko timova ušlo sa skorom 10-15 i neko mora da izgubi da bi Nikšićani imali šansu da i naredne sezone nastupaju u regionalnom takmičenju.

Četiri su kandidata - Olimpija, Metalac, Krka i Igokea. Nikšićani imaju gori međusobni učinak od timova iz Valjeva i Aleksandrovca i ne bi im nikako odgovaralo da samo sa njima zatvore krug.

Zbog toga će navijati za poraz bar jednog slovenačkog kluba. Realnije je da to bude Krka, jer gostuje Crvenoj zvezdi, kojoj pobjeda osigurava 2. mjesto na tabeli i prednost domaćeg terena u polufinalu protiv Cedevite.

Ni Olimpiji, naravno, neće biti lako u Ljubljani protiv Partizana.

MZT je završio sezonu sa 10 pobjeda, jer je sinoć poražen od Cedevite (89:64), ali je tim iz Skoplja osigurao opstanak zbog odličnog skora sa rivalima sa začelja.

Bonus video: