Sutjeska se još nada nakon dramatične pobjede protiv Budućnosti

Junak utakmice bio je Radosav Spasojević koji je devet sekundi prije kraja postigao dva bacanja, a posljednji napad Budućnosti završen je tako što Marić nije iskontrolisao pas Dženkinsa
96 komentar(a)
Budućnost Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Budućnost Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 28.02.2016. 20:28h

Sutjeska se još nada opstanku u ABA ligi - u dramatičnom meču, sličnom onom koji su isti timovi odigrali u Podgorici, ali sa mnogo većim ulogom, domaćin je gotovo cijeli meč jurio zaostatak, nekoliko puta bio, činilo se, u izgubljenoj poziciji, vraćao se i na kraju slavio u produžecima 92:91.

Junak utakmice bio je Radosav Spasojević koji je devet sekundi prije kraja postigao dva bacanja, a posljednji napad Budućnosti završen je tako što Marić nije iskontrolisao pas Dženkinsa.

Budućnost je do finiša treće četvrtine kontrolisala utakmicu, konstanto vodila, najviše u 16. minutu 35:27, nakon dvije vezane trojke Dženkinsa.

Izgledalo je da će gosti, iako oslabljeni i bez rezultatskog pritiska, zadati završni udarac Nikšićanima u očajničkoj borbi za opstanak.

Serijom 8:0 (trojke Koraća i Vranješa) u posljednja dva minuta trećeg perioda, domaći igrači su preokrenuli i od 57:63 u posljednju četvrtinu ušli sa 65:63.

Probudila se publika, užarila se atmosfera na tribinama, ali Sutjeska, ipak, nije uspjela da iskoristi momenat i odlijepi se.

Za četiri minuta posljednjeg perioda, Sutjeska je postigla svega tri poena, a Budućnost serijom 10:3, u kojoj je Dženkins postigao devet poena ponovo pobjegla na "bezbjednih" 78:71.

Ipak, sa dvije trojke, Spasojevića i Koraća, domaćin je ponovo vratio nadu (77:79), ali je u finišu presudilo iskustvo gostiju, a i kvalitet u kriznim situacijama Kuka, Marića i Dženkinsa.

Nezadrživi Dženkins sa linije bacanja doveo je svoj tim u vođstvo 82:77, ali Sutjeska je dala sve, posljednji atom snage da ostvari pobjedu.

Dvije trojke zaredom, prvo Spasojevića, pa Koraća - i 20 sekundi prije kraja stiglo je izjednačenje 86:86.

Subotić je imao šut za pobjedu, ali je promašio trojku iz ugla.

Budućnost je produžetke otvorila poenima Šehovića, zatim zakucavanjem Subotića u kontri, a Korać smanjio sa linije penala.

Nakon serije promašaja i loših odluka u napadu oba tima, ušlo se u penal završnicu.

Vranješ je pogodio dva, Dženkins i Kuk jedno od četiri bacanja, da bi devet sekundi prije kraja Spasojević je bio oba puta precizan za 92:91.

Sutjeska je ostala u životu, ali u posljednjem kolu mora da pobijedi Zadar u gostima i da se nada da će i ostali rezultati ići na ruku.

Mnogo je kombinacija, Sutjeska ima pobjedu manje od Metalca, Igokee, Krke i Olimpije, tako da je moguće da pet ekipa ima isti skor na kraju prvenstva.

Ono što je sigurno - Nikšićani moraju da obave svoj dio posla u Zadru, u suprotnom, sve bi bilo gotovo.

Bonus video: