Muke za Sutjesku: Dobili i Metalac i Krka

Metalac je savladao Olimpiju (74:61), dok je Krka bila bolja od Mega Leksa (74:57), pa sada timovi iz Valjeva i Novog Mesta imaju po dvije pobjede više od Nikšićana
60 pregleda 18 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 27.02.2016. 20:10h

Muke za košarkaše Sutjeske se samo povećavaju, opstanak je sve dalje.

Praktično jedini timovi koje su Nikšićani mogli da dostignu su danas upisali pobjede, pa puleni Igora Jovovića u posljednja dva kola moraju da savladaju Budućnost Voli na svom terenu i Zadar u gostima da bi produžili nadu.

Naime, Metalac je savladao Olimpiju (74:61), dok je Krka bila bolja od Mega Leksa (74:57), pa sada timovi iz Valjeva i Novog Mesta imaju po dvije pobjede više od Nikšićana.

Osim trijumfa u posljednja dva kola, Nemanji Vranješu i drugovima je neophodan i poraz Metalca od Mega Leksa ili Krke od Crvene zvezde.

Sutjeska bi mogla da dostigne i Igokeu, ali bi tim iz Aleksandrovca morao da izgubi sjutra od Zadra na svom terenu, a u posljednjem kolu i na gostovanju praktično otpisanom Tajfunu.

U slučaju da se ne ostvari nijedan od opisanih scenarija, mjesto Sutjeske u ABA ligi bi zauzeo barski Mornar.

Ako se Nikšićani iščupaju u preostala dva kola, o tome ko bi uz Budućnost bio ABA ligaš bi odlučivalo polufinale plej-ofa Erste Superlige, u kojem bi trebalo da se sastanu Sutjeska i Mornar.

Bonus video: