Jovović: Imaćemo punu dvoranu, možemo da pobijedimo Budućnost

8 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Aba-liga.com
Igor Jovović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 27.02.2016. 10:31h

Iako igra protiv lidera i najbolje ekipe regularnog dijela sezone, Sutjeska sjutra veče u Nikšiću mora da pobijedi Budućnost Voli, kako bi zadržala nadu da može da izbori opstanak. Iako ni trijumf ne garantuje opstanak, jer Nikšićani zavise i od drugih rezultata.

Dva kola prije kraja, Sutjeska je pretposljednja na tabeli, sa skorom od osam pobjeda i 16 poraza, pobjedu manje od Metalca, Krke i Igokee...

"U prethodnom periodu svi mečevi između ova dva kluba koji su se igrali u Nikšiću bili su neizvjesni,dosta tvrdi i puni motiva sa obje strane. Takvu utakmicu očekujemo i u nedjelju. O Budućnosti ne treba previše trošiti riječi. To je ekipa koja je dominirala Jadranskom ligom i odavno obezbjedila prvo mjesto, što dovoljno svjedoči o njihovom kvalitetu. Biće jako teško da se pripremimo jer opasnost nam prijeti sa više strana", kaže trener Sutjeske Igor Jovović.

Strateg Nikšićana ističe da njegova ekipa "individualne kvalitete Budućnosti mora da nadomjesti maksimalnom motivacijom i ekstremnom požrtvovanošću".

"Imaćemo puno dvoranu i u tim okolnostima možemo pobijediti", dodao je Jovović.

U prvom dijelu lige, u "Morači", Sutjeska je, tek nakon produžetka, poražena 89:87, iako imala šansu da slavi. Nikšićani su, naime, na debiju Luke Pavićevića na klupi Budućnosti, imali priliku šut za pobjedu na kraju regularnog dijela meča, a potom i produžetka, ali su Nemanja Vranješ i Nikola Žižić bili neprecizni.

"Potrebna nam je pobjeda kojom bi gotovo sigurno obezbijedili opstanak, iako zavisimo od drugih rezultata. Radili smo naporno kao i pred svaku drugu utakmicu i nadam se da ćemo pobijediti", rekao je kapiten Sutjeske, Nikola Žižić.

Sjutrašnja utakmica u Nikšiću počinje u 19 sati.

Bonus video: