Jovović: Pobjeda protiv Zvezde bila bi senzacija, ali sportski je nadati se

3 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Aba-liga.com
Igor Jovović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 13.02.2016. 11:44h

U borbi za opstanak, košarkaše Sutjeske čeka pakleno težak posao u posljednja tri kola - Nikšićani gostuju Crvenoj zvezdi i Zadru, koji istina ne može ni do plej-ofa, niti da ispadne, a kod kuće dočekuju lidera, Budućnost Voli.

Ekipi Igora Jovovića treba barem jedna pobjeda da može da se nada opstanku.

Prva prilika, istina samo teoretska, je sjutra u Beogradu protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde, koja je odličnu formu potvrdila pobjedom protiv Cedevite u Evroligi.

"Moramo nastupiti karakterno, pružiti svoj maksimum i ne smijemo biti impresionirani njihovim individualnim kvalitetom. Sigurno bi bila velika senzacija ukoliko bi uspjeli napraviti iznenađenje, ali sportski je nadati se", rekao je trener Jovović.

Sutjeska je trenutno pretposljednja na tabeli, sa skorom od osam pobjeda i 15 poraza. Pobjedu više imaju Metalac, Krka, Igokea i Olimpija...

Zvezda je druga, sa 17 pobjeda i šest poraza, koliko ima i Cedevita, sa kojom se ekipa Dejana Radonjića bori za drugu poziciju uoči razigravanja. "Crveno-bijeli" su u prvom dijelu lige, u Nikšiću, savladali Sutjesku 70:62.

"Idemo na megdan Crvenoj zvezdi koja pokazuje nevjerovatan kvalitet i u Evroligi. To je za nas jedno veliko iskustvo i prilika da pokažemo koliko možemo protiv jedne ekipe takvog kalibra. Nadam se da ćemo uspjeti da iskoristimo njihov umor i ostanemo što duže u egalu", rekao je Nemanja Vranješ.

Sjutrašnja utakmica u Beogradu počinje u 17 sati.

Bonus video: