Spasojević: Težak meč, ali vjerujemo da možemo do pobjede

3 komentar(a)
Radosav Spasojević, Foto: Aba-liga.com
Radosav Spasojević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 23.01.2016. 13:29h

Još uvijek bez novog trenera (uprava nikšićkog kluba nije našla zamjenu za smijenjenog Dušana Dubljevića), a nakon neugodnog i neočekivanog poraza kod kuće od Ikogee, košarkaši Sutjeske u nedjelju, ponovo na domaćem parketu, očekuje duel sa Mega Leksom.

Iako im u goste stiže najprijatnije iznenađenje ovosezonske ABA lige, praktično siguran putnik u plej-of, Nikšićani nemaju drugog izbora osim pobjede ako žele da nastave borbu za opstanak u regionalnom takmičenju.

Uoči 21. kola, Sutjeska je, naime, na diobi 12. mjesta, zajedno sa Olimpijom i Tajfunom, sa sedam pobjeda i 13 poraza. Mega Leks je četvrti sa obrnutim skorom (13-7).

Da bi napredovali na tabeli, "plavi" moraju da preskoče nekog od konkurenata. Mega Leks, svakako, ne mogu, ali sa dva boda iz ovog duela bi domaći svakako bili korak bliže opstanku.

"U goste nam dolazi jedan od najtalentovanijih sastava u regionu a možda i šire. Mlada ekipa koja posjeduje ogroman potencijal,a pri tom u kontinuitetu pružaju odlične partije. Sa druge strane mi smo u više navrata pokazali da možemo igrati kvalitetno i parirati najjačim protivnicima ali samo ako budemo agresivni i svedemo broj grešaka na minimum. Ključ ove utakmice je u odbrani jer moramo biti spremni da odgovorimo na veliki broj opcija kojima protivnik raspolaže. Vjerujem u kolektivnu snagu naše ekipe i očekujem dobru partiju mojih izabranika", kaže Vladimir Todorović, pomoćnik Dušana Dubljevića, koji će voditi ekipu na ovoj utakmici, a njemu će pomagati Miloš Kovač.

Ekipa iz Sremske Mitrovice prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobila je 101:72.

"Mega Leks je jako dobra ekipa koja svoj kvalitet pokazuje iz utakmice u utakmicu. Težak meč za nas, ali uz maksimalan angažmanu odbrani i napadu, vjerujem da možemo doći u situaciju da slavimo pred našim navijačima", rekao je Radosav Spasojević, krilo nikšićkog tima.

Nedjeljna utakmica u Nikšiću počinje u 19 sati.

Bonus video: