Samo pobjeda daje nadu za opstanak

4 komentar(a)
Dušan Dubljević Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Dušan Dubljević Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 15.01.2016. 10:44h

Iako je do kraja ostalo još sedam kola, večerašnji duel sa Igokeom (početak u 20 sati) za Sutjesku je jedan od onih koji se, jednostavno, moraju dobiti.

Tim iz Lakštaša je direktan rival Nikšićanima u borbi za opstanak, jer obje ekipe trenutno imaju po sedam pobjeda, nalaze se na začelju tabele, ali sa istim skorom sa još tri ekipe (Olimpija, Partizan, Tajfun).

Istina, ova grupa timova je na samo pobjedu od petog mjesta, što znači da 10 timova strijepi za opstanak.

Igokea je rival po mjeri Sutjeske, prilika da se valorizuju pobjede protiv Partizana (kod kuće) i MZT-a (u gostima) u protekla dva kola, ukupno tri u posljednje četiri utakmice. Međutim, i Igokea je u dobroj formi, u posljednja tri kola je upisala dva trijumfa, a radi se o ekipi koja zna da igra u gostima, gdje ima tri pobjede, među kojima su i trijumfi nad Partizanom i Crvenom zvezdom.

"Ovoj utakmici moramo prići bez kompromisa, u smislu visoke koncentracije u odbrani, kako u poziciji tako i u tranziciji, jer igramo protiv izuzetne napadačke ekipe, koja igra brzu košarku. Moja ekipa se nalazi u dobroj formi, tokom cijele sezone izražen je timski duh, a i čvrstina u odbrani je na zavidnom nivou. To nam daje pravo da se nadamo dobrim stvarima. Pozvao bih našu publiku da nam pomogne da zabilježimo još jednu pobjedu na domaćem terenu", kazao je trener Sutjeske Dušan Dubljević.

Igokea je prvi međusobni duel u Laktašima dobila 75:58.

"Po mom mišljenju prva utakmica u sezoni u koju ulazimo kao blagi favorit. Vezali smo dvije pobjede i potvrdili dobru formu i kvalitetan rad na treninzima. Respektujemo ekipu Igokee ali učinićemo sve da bodovi ostanu u Nikšiću", jasan je krilni centar Nikšićana Radosav Spasojević.

Bonus video: