Sutjeska - Partizan meč visokog rizika: "Grobari" ne mogu u dvoranu

65 pregleda 69 komentar(a)
Partizan - Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Partizan - Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 01.01.2016. 21:18h

Košarkaši Sutjeske u ponedjeljak (21 čas) dočekuju Partizan, u jednoj od ključnih utakmicam u borbi za opstanak u ABA ligi.

Zbog velikog interesovanja koje vlada za ovaj meč, sportski direktor Sutjeske Miodrag Lješković je objasnio poseban režim prodaje karata za ovaj duel.

“Utakmica ima posebnu draž i značaj pa je i interesovanje veliko. Mi u klubu smo odlučili da prodaja karata bude malo specifičnija nego do sada, jer imamo i veliku obavezu prema sponzorima kluba. Tako će dio karata biti podijeljen sponzorima, a ostatak će se prodavati na dan utakmice uz prethodnu rezervaciju. Drugog i trećeg januara će se vršiti rezervacije na šalterima biletarnice Sportskog centra u periodu od 12 do 16 časova s to će biti moguće uraditi i u kafe baru “Evergrin”. Rezervacije se vrši uz ličnu kartu, a jedna osoba neće moći da rezerviše više od dvije karte”, objasnio je Lješković, a prenosi portal onogost.me, i dodao da se karte nakon rezervacije podižu na dan utakmice.

Lješković je dodao da će dvorana biti otvorena tri sata prije meča kako bi se izbjegle gužve, a mjesta će biti numerisana.

Sportski direktor Sutjeske je kazao da je klub, po pravilniku ABA lige, donio odluku da navijačka grupa protivničke ekipe ne bude prisutna.

“Donijeli smo odluku da navijači Partizana ne budu u dvorani. Takođe, na utakmicu se mora doći bez obilježja navijačkih grupa. Znači da ne bi bilo neprijatnosti prilikom ulaza, zamolili bismo gledaoce da ne dolaze sa takvim i sličnim rekvizitima”, istakao je Lješković.

Cijena karte za utakmicu je četiri eura, a rezervacije se mogu izvršiti i putem telefonskih brojeva 069/480 673 i 067/285 110, na koje svi zainteresovani mogu dobiti detaljnije informacije.

Sutjeska predstavila nova pojačanja

Na pres konferenciji povodom utakmice sa Partizanom predstavljeno je najnovije pojačanje nikšićkog kluba, Amerikanac Brajon Raš.

“Ono što nam je cilj je opstanak u ligi. Ove godine liga je specifična u kojoj se osam ekipa bori za opstanak. Poslije Zadra sam rekao da nam je jedno pojačanje potrebno za taj cilj. Doveli smo Raša na poziciju "dvojke", kojeg je preporučila bogata igračka karijera. Bio je i konkurent za ulazak u reprezentaciju Crne Gore. Treba da prođe neko vrijeme adaptacije na Nikšić i na tim pa da prođe kroz napadačke i odbrambene opcije kako bi nam dao što veći doprinos još u prvoj utakmici”, objasnio je trener Sutjeske Dušan Dubljević.

O utakmici sa Partizanom je dodao:

"Ekipa Partizana koja nije pravljena da bude tu gdje je sada. Radi se o potpuno popunjenoj bekovskoj liniji. Kod nas je mobilnost na zavidnom nivou, igrači će dati sve od sebe a jedino tako se može doći do pobjede", dodao je Dubljević.

Novajlija u timu Nikšićana, Brajon Raš je istakao da mu je drago što je stigao u ovaj klub.

“Drago mi je što sam ovdje. Upoznao sam saigrače i trenera. Vidim jako raspoloženje u timu i dobar rad. Došao sam da pomognem da tim pobjeđuje”, kratko je kazao na predstavljanju Raš.

Tim menadžer Goran Jeretin je kazao da je zvanično i Ratko Varda novi igrač Sutjeske.

“Ratko Varda će se pojaviti na prvi trening po novoj godini. Radi se o poziciji centra i o igraču sa NBA iskustvom. Nadam se da će doći u dobroj fizičkoj spremi i da će odma pomoći igračima. Roster tima je zaokružen”, zaključio je Jeretin i dodao da za sada neće biti odlazaka.

Partizan je dobio prvi međusobni meč, u "Pioniru", sa 75:67.

Bonus video: