Brajon Raš potpisao za Sutjesku, stiže i centar

Iskusni bek je potpisao ugovor do kraja sezone i pokušaće da pomogne Nikšićanima da izbore opstanak u ABA ligi
87 pregleda 17 komentar(a)
Brajon Raš Suad Šehović, Foto: Www.vtb-league.com
Brajon Raš Suad Šehović, Foto: Www.vtb-league.com
Ažurirano: 28.12.2015. 11:33h

Dobio je crnogorski pasoš prije tri i po godine, kada se našao na spisku selektora Luke Pavićevića za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Nije zaigrao za “crvene”, jer je prednost tada dobio Tejlor Ročesti.

Sudbina je, međutim, htjela da Brajon Raš ipak zaigra u Crnoj Gori, ali u dresu Sutjeske. Iskusni bek je potpisao ugovor do kraja sezone i pokušaće da pomogne Nikšićanima da izbore opstanak u ABA ligi.

Raš već desetu sezonu provodi u Evropi. Stigao je kao 21-godišnjak, pošto nije izabran na draftu 2006. i potpisao za italijansku Auroru Jezi.

Potom je igrao za francuske timove Roan i Strazbur, u čijem dresu je bio drugi strijelac lige sa prosjekom od 21,2 poena.

Od 2009. do 2012. je igrao za ruske klubove Trijumf i Krasnije krila, potom se nakratko vratio u Francusku (Šalon), da bi dvije sezone proveo u kazahstanskoj Astani, za koju je u VTB ligi prosječno ubacivao 13,2 koša.

Prošle sezone je igrao u Al Rijadu iz Bejruta, a završio ju je u njemačkom Ulmu, sa kojim je stigao do polufinala plej-ofa Bundes lige.

Ove sezone je trebalo da igra u španskoj Fuenlabradi, ali je raskinuo ugovor početkom oktobra.

Sutjeska dovodi i centra, a očekuje se da će i Raš i pojačanje pod košem biti registrovani za meč 18. kola protiv Partizana.

Ta utakmica je zakazana za 4. januar u Nikšiću, a biće derbi začelja, jer je beogradski velikan u očajnoj formi, pa ima svega šest pobjeda i čak 11 poraza.

Bonus video: