Dubljević: Sutjeska bez imperativa u Podgorici

6 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 28.11.2015. 12:41h

Sutjeska protiv Budućnost Volija nema imperativ, ali ima veliki motiv da dobrom partijom uveliča crnogorski derbi u ABA ligi, kazao je trener nikšićkoh košarkaša Dušan Dubljević.

Sutjeska i Budućnost Voli odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 12. kola ABA lige.

Dubljević je kazao da utakmica protiv trenutnog lidera na tabeli uvijek nosi posebnu draž.

"Budućnost Voli igra u ovom trenutku najbolju košarku u ligi, bez velikih oscilacija. Mi dolazimo iz dobrog ritma i mislim da je naša forma u usponu. Sve ovo bi trebalo da garantuje dobru košarkašku predstavu. Ne postoji imperativ za moju ekipu kada igramo protiv Budućnosti, ali u ovom meču ne smije da fali energije i motivacije, a pored toga moramo imati visok nivo koncentracije svih 40 minuta", kazao je Dubljević.

On je istakao da je u nedjeljnom duelu neizvjestan nastup Alekse Popovića i Nemanje Ćalasana.

"Nastup Popovića je neizvjestan zbog povrede zgloba, a Ćalasan je još u fazi oporavka i tek danas počinje da trenira sa ekipom", kazao je Dubljević.

Bek Sutjeske Nikola Korać kazao je da očekuje intresantan i neizvjestan meč.

"Svi znamo koliku pažnju privlače susreti ta dva kluba. Kod njih su se desile neke nepredviđene stvari - ostavka Igora Jovovica i povreda Aleksa Marića tako da je evidentno da imaju određenih problema. Veliki su favorit, ali probaćemo da ih iznenadimo", kazao je Korać.

Debitant u regionalnom takmičenju ostvario je tri pobjede, dok je podgorički tim upisao šest više.

Duel u dvorani "Morača" počeće u 21 sat.

Bonus video: