Damir Radončić: Dino sam odlučuje za koju reprezentaciju će igrati

"Supruga i ja nećemo vršiti uticaj. Imam korektan odnos sa ljudima iz srpskog i crnogorskog saveza. Pričali smo sa svima, a na Dinu je da odluči", rekao je Radončić
212 pregleda 41 komentar(a)
Dino Radončić, Foto: Realmadrid.com
Dino Radončić, Foto: Realmadrid.com
Ažurirano: 10.11.2015. 20:16h

"Moj sin još nije odlučio za koju će reprezentaciju igrati. Odluka je isključivo njegova", rekao je bivši crnogorski rukometaš Damir Radončić i otac mladog košarkaša Real Madrida Dina.

Dino je talenat kojem se predviđa velika karijera, rođen u Njemačkoj, košarkom je počeo da se bavi u Zrenjaninu, a ima crnogorsko porijeklo.

Šansa da Radončić zaigra za Crnu Goru postoji, ali to nije jedina opcija.

"To će biti isključivo Dinov izbor! Supruga i ja nećemo vršiti uticaj. Imam korektan odnos sa ljudima iz srpskog i crnogorskog saveza. Pričali smo sa svima, a na Dinu je da odluči. Ja sam dugo igrao u Njemačkoj, on je tamo rođen i živio je do sedme godine. Vezan je za Zrenjanin, grad u kojem je i počeo da igra košarku. Još uvek nigdje ne osjeća potpunu pripadnost. Uskoro će sve biti poznato", rekao je Damir Radončić, a prenosi beogradski Blic.

"Kao porodica nemamo finansijski interes. Ponavaljam, na mom sinu je da donese odluku. Od njega tražim da kad jednog dana izabere nacionalni tim igra srcem. I to je sve. Osnovni cilj je da se u narednom periodu izbori za profesionalni ugovor u Realu. To je u ovom trenutku najvažnije", ističe Radončić.

Bonus video: