Mitrović: Ovo je amaterizam, probaćemo da iskoristimo šansu

“Okupljamo se u Letoniji u Rigi – komentarisali smo prije, žalili se, ali ovo je onaj momenat koji prevazilazi dozu ukusa... Ovaj termin je van pameti, košarka se dovodi na amaterski nivo. Ali, šta je tu je... ", kazao je Mitrović
4 komentar(a)
zvezdan mitrović, Foto: Filip Roganović
zvezdan mitrović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.11.2018. 13:29h

Pred košarkaškom reprezentacijom Crne Gore su mečevi odluke u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini 2019 godine.

Prva od dvije važne utakmice je u četvrtak protiv Letonije u Rigi (18.30 sati), a finiš neobičnog takmičenja selektor Zvezdan Mitrović je nazvao amaterskim...

“Okupljamo se u Letoniji u Rigi – komentarisali smo prije, žalili se, ali ovo je onaj momenat koji prevazilazi dozu ukusa... Ovaj termin je van pameti, košarka se dovodi na amaterski nivo. Ali, šta je tu je... Mi ćemo probati da odradimo maksimum. Ukazala nam se šansa da smo konkurentni i da možemo da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i pokušaćemo da je iskoristimo", kazao je Mitrović.

Mitrović se zahvalio Budućnost Voliju što je pustio igrače da pomognu reprezentaciji. Nikola Ivanović, Filip Barović, Suad Šehović i Petar Popović igraće protiv Letonije - protiv Turske u timu bi mogao da bude i Danilo Nikolić.

“Ispred reprezentacije i KSCG moram da kažem zaista veliko hvala predsjedniku Budućnosti, treneru, svima.... Imaju ubitačan ritam, dolaze avionom u Rigu, pa idu za Atinu, na meč sa Olimpijakosom, pa se ponovo vraćaju i biće tu za Tursku. Moramo da vodimo računa o njima, o njihovim karijerama, moramo da vodimo računa o rezultatu, vjerujete da nije lako. Pola tima preuzimamo od Budućnosti, ljudi ulažu dosta, prave rezultate, tako da još jednom ogromno hvala svima iz Budućnosti”, kazao je Mitrović.

Pred duel u Rigi, Letonija ima pobjedu više od Crne Gore. Tim sa Baltika krasi prepoznatljiva igra iz tranzicije, šut za tri poena – tako da će odbrana “crvenih” u Rigi morati da bude granitna. Nema, doduše, Strelniksa, Time, Porizingisa, Davisa Bertansa, ali jedno ime se izdvaja – Dairis Bertans.

“Vidjećemo da li će se pojaviti na oba meča. To su uglavnom igrači iz Ventspilsa, Rige igraju Fiba Liga šampiona, kao i Blums, Mejers....Oni su neugodna šuterska ekipa, ako se uđe u taj njihov sistem može da bude jako teško. Pokušaćemo da spustimo loptu u reket, da iskoristimo naše visoke igrače, odigramo dobru utakmicu na pobjedu", kazao je Mitrović.

Za Letoniju Mitrović neće moći da računa na Jovana Kljajića kome Gran Kanarija nije dozvolila da se priključi reprezentaciji, dok je Aleksa Popović imao malih problema sa povredom, ali će biti u timu.

Bonus video: