Nikšićani žele povratak na pobjednički put

51 pregleda 1 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Abaliga.com
KK Sutjeska, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 17.10.2015. 14:06h

Poslije dva vezana trijumfa, košarkaši Sutjeske su u prošlom kolu poraženi od Partizana u, možda, najlošijoj igri ove sezone.

Sjutra veče (10 sati) imaju priliku da se vrate na pobjednički kolosjek, pred svojim navijačima igraju protiv MZT Skoplja.

Makedonski šampion ima kvalitetan sastav, koji nije startovao prema očekivanjima.

Ima dva trijumfA, što je opomena za Nikšićane da moraju biti maksimalno koncentrisani svih 40 minuta kako bi upisali dva nova boda.

"Čeka nas još jedna teška utakmica u nizu. U goste nam dolazi ekipa MZT-a koja sa iskusnim trenerom Alešom Pipanom sigurno ima kvalitet za peto ili šesto mjesto. Okosnicu tima čine Marko Ljubičić, Damjan Stojanovski i Duško Bunić. Naš povrede nisu zaobišle, a posl,ednja u nizu je povreda kapitena Nikola Žižića. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i da nam pomognu da stignemo do veoma značajne pobjede", napomenuo je strateg Sutjeske Dušan Dubljević.

Bek Dragan Kruščić igra dobro na startu sezone i dokazao je da stručni štab nije pogriješio što ga je angažovao. Pred duel sa Makedoncima uzda se u podršku sa tribina.

"Očekujemo kvalitetnu i jako tešku utakmicu protiv MZT-a. Imamo problema sa nekoliko povrijeđenih igrača, ali mislim da smo do sada pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i da se nosimo sa svim ekipama u ABA ligi. Želimo pobjedu koju ćemo, nadam se, ostvariti pred našim sjajnim navijačima", zaključio je Kruščić.

Osim na Žižića, koji se povrijedio u “Pioniru”, Dubljević još uvijek ne može da računa na pleja Nikolu Koraća, a van stroja je i Marko Kovač.

Bonus video: