Motiva ne fali, još da navijači napune tribine

17 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Foto: Www.facebook.com/kksutjeska
Nemanja Vranješ, Foto: Www.facebook.com/kksutjeska
Ažurirano: 04.10.2015. 07:14h

Nikšićani su konačno dočekali trenutak da u svom gradu gledaju najbolje ekipe sa prostora bivše Jugoslavije.

Sutjeska će večeras u 2. kolu ABA lige ugostiti Cedevitu, aktuelnog vicešampiona regionalne lige i učesnika Evrolige.

U ovom vijeku jača ekipa od hrvatskog šampiona nije gostovala u gradu pod Trebjesom.

Ljubitelji košarke moći će da uživaju u duelu svojih ljubimaca protiv Džejkoba Pulena, Džejmsa Vajta, Luke Žorića, Mira Bilana, Tomislava Zubčića, Nemanje Gordića...

Poslije poraza od Tajfuna u uzbudljivom finišu na premijeri, gostovanje Zagrepčana je veliki izazov za igrače i stručni štab Sutjeske.

"Nakon pozitivnog utiska koji smo ostavili na premijeri u goste nam dolazi favorit lige. Ne treba trošiti riječi na kvalitet našeg protivnika. Ono našta mi moramo biti fokusirani je to da damo maksimum u ovom trenutku i da, nadamo se pred punim tribinama, odigramo dobar meč”, kaže trener Nikšićana Dušan Dubljević.

Nema nikakve dileme da je Cedevita apsolutni favorit, ali naš predstavnik ne želi da se preda bez borbe, posebno jer će igrati pred svojim navijačima.

“Sigurno da su šanse za iznenađenje minimalne, ali ovo nije utakmica u kojoj treba da imamo rezultatski imperativ. Pokušaćemo što duže ostati u utakmici i obogatiti se značajnim iskustvom za našu ekipu. Veliki problem predstavlja povreda Nikole Koraća. Još uvijek ne znamo težinu njegove povrede ali sigurno neće biti u sastavu za ovu utakmicu”, naglasio je Dubljević.

Bek Nemanja Vranješ je odigrao fenomenalan meč u Celju. Ubacio je 20 poena, ali je to ipak bilo malo da njegov tim izbjegne poraz. Pred duel sa Cedevitom, nada se dobroj igri svog tima i velikoj podršci sa tribina.

“Igramo protiv jedne od dvije najbolje ekipe u ligi, ekipe koja igra Evroligu i koja je prošle sezone igrala u finalu ovog takmičenja. To će, sigurno, za nas biti izazov da se što bolje predstavimo našim navijačima. Ne sumnjam da ćemo saigrači i ja dati maksimum. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i da daju svoj doprinos premijeri u Nikšiću. Biće teško, ali rivali kao Cedevita samo nas motivišu”, objasnio je Vranješ.

Plej Nikola Pavlićević ima samo riječi hvale za hrvatskog šampiona.

“Cedevita je izuzetno kvalitetan tim i o tome ne treba previše trošiti riječi. Ovakvi mečevi su i najlakši, jer nemamo šta da izgubimo, pa je to ujedno i šansa i inspiracija da pokažemo šta znamo. Važno je da budemo hrabri i da se borimo do posljednjeg daha. Ogroman vjetar u leđa, u to sam siguran, imaćemo od naših vjernih navijača. Sve ćemo učiniti da meč sa Cedevitom bude istinska košarkaška svetkovina”, zaključio je Pavlićević.

Bonus video: