Marković: Boli, ne može da se opiše koliko boli

“Znamo šta je finale donosilo, tako da je psihički bila veoma teška situacija. Pokušali smo da to zaboravimo, ali izgleda da nismo mogli toliko brzo da se oporavimo”, naveo je Stefan Marković nakon poraza od Francuske
52 pregleda 8 komentar(a)
Stefan Marković, Foto: Beta/AP
Stefan Marković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.09.2015. 15:45h

Košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Marković rekao je danas da je ponosan na ono što je njegova ekipa pokazala na Evropskom prvenstvu i istakao da ga porazi u polufinalu i utakmici za bronzanu medalju mnogo bole.

“Poslije onakvog polufinala i svih želja i snova koje smo imali, 24 sata nije mnogo vremena da se oporavimo. Znali smo da igramo za bronzu, borili smo koliko smo mogli. Stvarno sam ponosan na sve momke, kako su se ponašali cijelo ljeto, kako su igrali do sada”, rekao je Marković novinarima u Lilu.

Košarkaška reprezentacija Srbije je prije dva dana izgubila u polufinalu od Litvanije, a danas nije uspjela da osvoji bronzanu medalju. U utakmici za 3. mjesto slavila je Francuska, i dalje aktuelni prvak Evrope, sa 81:68.

“Boli, ne može da se opiše koliko boli. Znamo šta je finale donosilo, tako da je psihički bila veoma teška situacija. Pokušali smo da to zaboravimo, ali izgleda da nismo mogli toliko brzo da se oporavimo”, naveo je Marković.

Srbija je na šampionat Evrope otišla kao vicešampion svijeta, pa su je svi protivnici, prema mišljenju Markovića, ove godine mnogo bolje poznavali.

“Ovaj posao donosi pritisak, bilo bi lako da nema pritiska. Pritisak je tu da bi bio bolji. Prošle godine nas niko ni u Srbiji, a kamoli u svijetu nije poznavao, išli smo, borili smo se... Ove godine je bilo drugačije. Sve ekipe koje smo dobili prošle godine su sada znale ko smo i šta smo, znale su odakle prijeti najveća opasnost”, rekao je Marković.

“Bili smo na pravom putu, do polufinala je sve bilo dobro, ali taj i današnji poraz su malo pokvarili utisak”, dodao je on.

Srbija je izborila učešće u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

“Ostaje nam to kao utješna nagrada. Spremićemo se, imamo cijelu sezonu da se oporavimo od ovoga i da se borimo za to što svi sanjamo”, rekao je Marković.

Bonus video: