Budućnost Voli - Partizan: Za prvi het-trik u sezoni

U „Moraču” večeras (19 časova) stiže vjerovatno i najveći rival „plavih”, velikan protiv kojeg i igrači i navijači uvijek imaju poseban motiv
261 pregleda 18 komentar(a)
nemanja gordić partizan, Foto: Savo Prelević
nemanja gordić partizan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2018. 11:54h

Poslije istorijske pobjede nad Baskonijom (99:84) i oborenih rekorda Evrolige i kluba sa 21 trojkom, košarkaši Budućnost Volija su imali jako malo vremena za odmor.

U „Moraču” večeras (19 časova) stiže vjerovatno i najveći rival „plavih”, velikan protiv kojeg i igrači i navijači uvijek imaju poseban motiv, Partizan. Beograđani žele da se vrate na nekadašnji nivo, da opet budu glavna sila u ex-YU, o čemu govori i dolazak slavnog trenera Andree Trinkjerija, prvog stranca na klupi u istoriji giganta iz Humske 1.

Italijan koji ima crnogorske korijene je probudio „crno-bijele” nakon što je naslijedio Nenada Čanka, prekinuo seriju od šest poraza i vezao tri pobjede, prije nego što je u srijedu izgubio na gostovanju Zenitu u Evrokupu. Ali, i Budućnost se probudila - u Baru je savladala Mornar, a onda pred svojim navijačima protiv Baskonije upisala prvi trijumf u elitnom takmičenju poslije 15 godina, 11 mjeseci i 11 dana.

Sada traži prvi het-trik u sezoni, tj. šansu da veže tri pobjede. Do sada je dva puta stala na dvije, a u prvom navratu je drugo slavlje stiglo baš protiv Partizana, u polufinalu ABA Superkupa.

- Partizan je vrlo ozbiljan, vrlo ambiciozan, a potezi koje vuče su potvrda toga. Znamo sa kakvim željama dolazi, organizacija putovanja za Rusiju mu omogućuje i dodatno vrijeme za pripremu ove utakmice. Promijenio je način igre, veliki broj situacija u odbrani pokušava da riješi preuzimanjima. Njegovi igrači dobro trče, u dobroj su šuterskoj formi. Svjesni smo njihovih kvaliteta i mana - poručio je Aleksandar Džikić, koji je od 1999. do 2005. bio pomoćnik Nenada Trajkovića, Darka Rusoa i Duška Vujoševića u Partizanu, a potom i bio prvi trener „crno-bijelih” od januara 2016. do juna 2017.

I Nemanja Gordić, koji je nosio dres beogradskog velikana, svjestan je težine zadatka, iako je Budućnost četiri posljednja meča u „Morači” protiv Partizana relativno rutinski riješila u svoju korist.

- Ritam je jak, sve utakmice su izuzetno teške, pa tako i ova sa Partizanom. Očekujem da nastavimo sa dobrom igrom iz prethodna dva meča. Partizan ima kvalitet i svakako da ćemo probati da se pripremimo što bolje, iako ima jako malo vremena - naglasio je organizator igre „plavih”.

8:9 je odnos pobjeda i poraza košarkaša Budućnost Volija u ovoj sezoni. U ABA ligi imaju skor 5:2, u Evroligi 1:6, a u ABA Superkupu 2:1

18:9 u pobjedama vodi Partizan protiv Budućnosti u ABA ligi. Podgoričani će večeras pokušati da izjednače skor u „Morači”, jer trenutno imaju šest pobjeda i sedam poraza u regionalnom takmičenju pred svojim navijačima

Bonus video: