Sutjeska vjeruje da kroz kvalifikacije može do mjesta u ABA ligi

"Imamo veliku želju i pokušaćemo zajedno sa gradskom upravom da zatvorimo finansijsku kostrukciju. Neće biti lako, ali pokušaćemo da napravimo tim kadar da prođe turnir i izbori plasman u regionalno takmičenje", rekao je prvo čovjek košarkaša iz Nikšića
75 pregleda 18 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Željko Šapurić (www.facebook.com/kksutjeska )
KK Sutjeska, Foto: Željko Šapurić (www.facebook.com/kksutjeska )
Ažurirano: 20.07.2015. 17:01h

Sutjeska će sve učiniti da obezbijedi finansije i preko kvalifikacionog turnira izbori plasman u ABA ligu naredne sezone, kazao je predsjednik Nikšićana Darko Perović.

Skupština regionalnog takmičenja odlučila je da nova ABA liga broji 14 klubova, umjesto 12 kao do sada, a jedno mjesto je rezervisano za pobjednika kvalifikacija. Na turniru od 25. do 27. septembra učestovaće četvrtoplasirani tim Hrvatske (Zagreb) i drugoplasirane ekipe iz Bosne i Hercegovine (Široki), Makedonije (Kumanovo) i Crne Gore.

Perović je da kazao da će Sutjeska konkurisati i za domaćina kvalifikacionog turnira. Zahvalio se predsjedniku Budućnost Volija Draganu Bokanu na podršci.

"Imamo veliku želju i pokušaćemo zajedno sa gradskom upravom da zatvorimo finansijsku kostrukciju. Neće biti lako, ali pokušaćemo da napravimo tim kadar da prođe turnir i izbori plasman u regionalno takmičenje", rekao je Perović.

Prvi čovjek Nikšićana je istakao da će kostur tima u narednoj sezoni činiti prošlogodišnji sastav.

"Pokazali su ozbiljnost, takmičarsku snagu u Balkanskoj ligi i u finalnoj seriji protiv Budućnosti. Uz dva ili tri jača pojačanja to bi bila nova priča KK Sutjeska naredne sezone", zaključio je Perović.

Ukoliko Sutjeska izbori plasman u ABA ligu, Crna Gora bi poslije 12 godina ponovo imala dva predstavnika, pošto je u sezoni 2003/2004. Budućnosti društvo pravio Lovćen.

Bonus video: