Slave šest decenija rada

Predsjedništvo Košarkaškog saveza Crne Gore usvojilo je plan proslave jubileja, 60 godina od ovog svjetski popularnog sporta u Crnoj Gori
76 pregleda 2 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 16.07.2015. 17:45h

Predsjedništvo Košarkaškog saveza Crne Gore usvojilo je plan proslave jubileja, 60 godina od ovog svjetski popularnog sporta u Crnoj Gori. Predsjedništvo KSCG je na zasijedanju kojim je predsjedavao predsjenik Milo Đukanović donijelo odluku da će centralna proslava - svečana akademija biti održana 23. oktobra ove godine u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Zasijedanje je prihvatilo izvještaj Izvršnog odbora za obilježavanje šest decenija crnogorske košarke, koji je prezentovao predsjednik tog organa Želimir Cerović. Predsjedništvo je prihvatilo i logo te manifestacije, a upoznalo s ei sa detaljima u izradi monografije.

Usvojen je i Preavilnik i imenovana je Komisija za dodjelu priznanja u razvoju i afiormaciji crnogorske košarke.

Predsjedništvo je usvojilo i izvještaj direktora reprezentativnih selekcija Danila Mitrovića o dosadašnjim rezultatima nacionalnih selekcija, kao i program aktivnosti preostalih selekcija koje očekuju nastupi do kraja ljeta.

Usvojena je i odluka o izmjeni sistema takmičenja u I A MCKL za sezonu 2015/16. U novoj sezoni I A MCKL će se igrati po trokužnom bod sistemu, a nakon regularnog dijela sezone, sedam prvoplasiranih timova će izboriti plasman u plej-of, gdje bi im se priključila Budućnost, nakon završetka ABA lige.

Predsjedništvo je usvojilo i izvještaje o takmičenju u I A MCKL i I B MCKL, kao i takmičenjima mlađih muških kategorija i ženskih kategorija za sezonu 2014/15.

Generalni sekretar KSCG Petar Popović upoznao je članove Predsjedništva sa organizacijom Evropskog prvenstva B divizije za igračice do 20 godina koje je od 2. do 12. jula održano u Podgorici, kao i dopisom koji je od strane FIBA Evrope poslat na adresu Košarkaškog saveza Crne Gore u kojem se ističe zahvalnost za odličnu organizaciju događaja.

Bonus video: