Ni pojedini igrači Budućnosti nisu bili na nivou finala (video)

Utakmica je prekinuta u trećoj četvrtini zbog ulaska na teren navijača domaćeg tima
0 komentar(a)
Navijači Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Navijači Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2015. 13:47h

Košarkaški klub Sutjeska najoštrije osuđuje nemile scene tokom četvrte utakmice finala plej-ofa Erste crnogorske lige i nesportsko ponašanje pojedinaca koje je rezultiralo prekidom meča.

Utakmica je prekinuta u trećoj četvrtini zbog ulaska na teren navijača domaćeg tima.

Koškanje između igrača bio je signal da publika utrči na teren i stolicama gađa igrače i stručni štab Budućnosti. Prethodno je utakmica bila u prekidu više od 30 minuta zbog incidenta koji su izazvali navijači domaćeg tima.

Saopšteno je da Sutjeska, koja je prepoznata po fer i sportskom nadmetanju, ne može prihvatiti da je utakmica koja je trebala da bude kruna uspješne sezone i izvanrednog timskog rada bude završena na takav način.

"Izražavamo najdublje žaljenje što je došlo do prekida utakmice i što je ovaj sportski događaj imao nesportski kraj. Klub je sa svoje strane učinio sve da se stvori vrhunski sportstki ambijent sa istinskom željom da bolji pobijedi, ali nažalost došlo je do prekida utakmice zbog incidenata od kojih se klub u potpunosti ograđuje i na koje nije mogao uticati", piše u saopštenju KK Sutjeska.

Navodi se da Klub žali što ponašanje pojedinih igrača Budućnosti nije bilo na nivou primjerenom finalu i koje je, kako je saopšteno, umnogome doprinijelo da do takvog ishoda dođe.

"Izražavamo zahvalnost nasim sportskim prijateljima iz KK Budućnost Voli koji su nakon prvog prekida prihvatili da se meč nastavi, čime su pokazali volju da se ovaj meč završi na pravi sportski način", piše u saopštenju.

Klub se, kako se navodi u saopštenju,zahvaljuje svim iskrenim navijačima koji su svojim sportskim ponašenjem i podrškom bodrili Sutjesku.

Bonus video: