Neprimjereni gestovi i ponašenje su izazvali revolt publike

U ravnopravnoj igri, budući da se nazirala pobjeda domaćina (kao i u drugoj utakmici finalne serije play off-a) sumnjamo da je unaprijed bio pripremljen scenario da se isprovociraju domaći navijači i igrači
100 pregleda 20 komentar(a)
Navijači Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Navijači Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.05.2015. 21:44h

Povodom incidenta i prekida meča između Sutjeske i Budućnost Volija, saopštenjem su se obratili sportski veterani Nikšića.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Veterani i ljubitelji košarke, bivši sportisti i sportski radnici Nikšića izražavaju ogorčenje pojedincima koji su učestvovali u incidentu koji je isprovociarao prekid utakmice.

Takođe smo revoltirani ponašanjem pojedih igrača KK Budućnosti, koji očigledno nijesu navikli, najblaže rečeno, na ravnopravnu igru, a koji su sa svojim postupcima iritirali do tada korektnu nikšićku publiku.

U ravnopravnoj igri, budući da se nazirala pobjeda domaćina (kao i u drugoj utakmici finalne serije play off-a) sumnjamo da je unaprijed bio pripremljen scenario da se isprovociraju domaći navijači i igrači.

Posebno znajući da je KK Budućnost jedini košarkaški klub koji predstavlja našu državu u Evropi, zabrinjava slučaj ponašanja igrača i reprezentativca Ivanovića, koji je neprimjerenim i nesportskim ponašanjem izazvao nikšićku publiku, kao i ponašanje reprezentativca Kuka koji je prijetio i fizički nasrnuo na igrača Vranješa, na putu ka svlačionici.

Nažalost, ti neprimjereni gestovi i ponašenje su izazvali revolt publike koji mi najoštrije osuđujemo kao nedopustiv.

Publici ni u kom slučaju ni pod kojim okolnostima nije mjesto na parketu.

Međutim nadamo se da sjajna Sutjeska neće imati posljedica zbog toga.

Sa druge strane možemo konstatovati da crnogorska košarka, na sreću, ima pored Budućnosti Sutjesku i druge klubove, koja može učestvovati na regionalnim i evropskim takmičenjima i time doprijenijeti kvalitetu crnogorske košarke uopšte.

Nadamo se da ćemo svi doprijeniti da se ove nemile scene za crnogorsku košarku više neće ponoviti", kaže se na kraju saopštenja.

Bonus video: